writing-img

presredek

clock-img

11.05.2005, 11:22

clock-img

aneja1

pencil-img

124

Nekje sem prebrala, da bi si naj pred porodom mazali presredek z mandljevim oljem, in da ti to malce olajša porod oz. da je večja verjetnost, da ti presredka ne bodo rezali.

A ima katera kakšne informacije o tem? Prosim za nasvete

clock-img

11.05.2005, 11:26

clock-img

vidja

pencil-img

210

Mislim, da je bla že enkrat debata o tem. Drugače pa je meni mojdragi zadnji mesec masiral presredek z olivnim oljem in me drugič niso rabli nič prerezat, pri prvem porodu pa so me. Ampak je tud babica mela čist drugo tehniko pri drugem porodu.

clock-img

11.05.2005, 11:28

clock-img

Anonimen

V eni od starih izvodov Mame je napisano kako se presredek masira. Naj bi ga mislim da od 30. tedna dalje. Jaz sem ga in nisem bila nič šivana.

Na spletni strani Mame najdeš naslovnice starih revij in na tisti je bilo že na naslovnici napisano "Masaža presredka", pa si jo lahko za nazaj naročiš. Tista, ki sem jo imela jaz je bila mislim da iz 2003.

clock-img

11.05.2005, 11:50

clock-img

Anonimen

Lari-fari. Jaz sem to pridno izvajala 2 meseca pred porodom. Potem pa bila raztrgana znotraj do materničnega vratu in zunaj vrezana. En dr... pomaga.

clock-img

11.05.2005, 19:07

clock-img

zi&mm

pencil-img

312

No, meni pa so celo sedaj v porodnišnici svetovali, da naj si mažem z olivnim oljem ker lažje rodiš, pa nič ti ne režejo; bomo vidli če bo tako; jaz se že teden dni mažem;

clock-img

12.05.2005, 10:51

clock-img

Urška*

pencil-img

1286

Jaz si nisem nič masiral, nič mazala, pa nisem bila rezana.

lp:)

clock-img

12.05.2005, 14:31

clock-img

karmy

pencil-img

2530

odvisn je od velikosti ploda in teže... ponavadi pr punčkah ne režejo ker so manjše in lažje...

clock-img

12.05.2005, 15:42

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Pojma nimam, koliko je na tem :ups:

Mene so zaradi medenične vstave otročka rutinsko prerezali, zato niti ne vem, kako bi potekalo vse v "normalnih" okoliščinah. No, saj bom kmalu videla - prihajajoče dete je lepo v netopirskem položaju :bravo: In naj tako ostane!

:rozica::rozica::rozica:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem