writing-img

priprava špinače/ blitve

clock-img

25.08.2009, 13:15

clock-img

brina_3

pencil-img

743

Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :)

Hvala lepa že vnaprej user posted image

clock-img

25.08.2009, 13:17

clock-img

blaža

pencil-img

8795

kaj maš zmrznjeno al svežo?

Če je sveža jo skuhaš v slanem kropu. ko je kuhana jo precediš in na deski sesekljaš.

Pol jo daš v drugo posodo, ji dodaš strok česna in zaliješ z mešanico mleka in malček mokce. ko se gosti je pripracljeno. Po potrebi dodatno soliš.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

25.08.2009, 13:18

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Če je zmrznjena jo samo odtzališ in nardiš tisto z česnom, mleko in moko. lahko dodaš tudi malo masla al pa olivnega.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

25.08.2009, 13:22

clock-img

brina_3

pencil-img

743

najlepša ti hvala :) drugače imam svežo

clock-img

25.08.2009, 13:50

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.09.2009, 15:38

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: brina_3

Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :)

Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano.

clock-img

05.09.2009, 15:44

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

pripravim isto kot solato,

Repka, katero solato si imela v mislih.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

05.09.2009, 15:52

clock-img

Anonimen

Aja, natrebim isto kot solato, to sem imela v mislih.

clock-img

05.09.2009, 16:00

clock-img

Anonimen

Kaj pa kej zraven špinače ve pripravljate?

clock-img

05.09.2009, 16:08

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

pire, jajčka, hrenavke, sojine polpete,

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

05.09.2009, 16:31

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

midva sva ravnokar pojedla špinačo s pirejem in hrenovkami... njam user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

05.09.2009, 21:37

clock-img

pupca

pencil-img

110

jaz pa blitvo skuham  in jo  ocedim.v ponvi stopim maslo ,dodam malo drobtin in  zmiksano blitvo.nato zalijem z mlekom in  posolim .tako kuham še par minut in je gotovo.tako pripravjeno je meni najboljša  in otrokom.

clock-img

05.09.2009, 21:39

clock-img

tailor

pencil-img

229

zdušim z česnom dodam maslo in na koncu še smetano,muškatni oreškek,sol.

clock-img

27.09.2009, 12:10

clock-img

Sandra*

pencil-img

1726

Razpustiš maslo, dodaš strt česen da zadiši, malo pomokaš, ko se moka lepo razpusti mal zaliješ z vodo (še bol z vodo v kateri se je kuhala špinača), dodaš špinačo in jo zmiksaš s paličnim in mal pokuhaš, soliš, mal muškatnega oreščka, na koncu pa umešaš še kakšno žlico kisle smetane. Njami!!!

clock-img

01.10.2009, 12:54

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Jaz pa okuhano in seseklano šinačo dodam v ponev, kjer sem na maslu popražila drobtine in zalila z mlekom. Malo pokuham in po želji dodam česen.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

02.10.2009, 09:59

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano.

Madona kolk časa za eno ubogo špinačko, pol ureuser posted image .

Špinača je neki, kar je en, dva, tri kuhano. Vsaj zameuser posted image . Torej največ 5-8 minut, če je stara. Če pa je mlada špinača, jo dam v krop in takoj ven, torej par sekund. Ali pa kar svežo v ponev z maslom in tudi tako rabi kako minutko, pa še kako minutko z začimbami in dodatki.

Sicer pa najraje kupujem svežo mlado špinačo, porabimo pa jo za solate, k testeninam, k rižoti ali kot omako.

clock-img

03.10.2009, 22:12

clock-img

tweety83

pencil-img

784

Evo recept za fino špinačo:
v kozico naliješ mleko in daš mehko moko - premešaš in dodaš zmiksano špinačo. Pustiš da vse skupaj zavreje,popraš in dodaš sveže stisnjen in s soljo zmečkan česen - pustiš da malo prevreje. Na koncu dodaš kislo smetano in seveda obvezen zraven je pire krompir.
Za prste obliznit. Nekateri imajo radi zraven na oko pečeno jajčko ali pa hrenovko.
Dober teeeek

clock-img

03.10.2009, 23:14

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

Madona kolk časa za eno ubogo špinačko, pol ureuser posted image .

Špinača je neki, kar je en, dva, tri kuhano. Vsaj zameuser posted image . Torej največ 5-8 minut, če je stara. Če pa je mlada špinača, jo dam v krop in takoj ven, torej par sekund. Ali pa kar svežo v ponev z maslom in tudi tako rabi kako minutko, pa še kako minutko z začimbami in dodatki.

Sicer pa najraje kupujem svežo mlado špinačo, porabimo pa jo za solate, k testeninam, k rižoti ali kot omako.

a

Stvar okusa.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem