writing-img

priprava omak

clock-img

11.08.2006, 11:43

clock-img

jana26

pencil-img

288

Mene pa zanima, kako se ve lotevate oziroma kako pripavite omakouser posted image user posted image
Kako recimo jurčke v omaki, kolerabico, bučke, filano papriko ... itd?
Ali imate za vsako jed drug način priprave omake ali je v osnovi enak le namesto bučk je fižol ... 

Kako naredite omako za filano papriko?

clock-img

11.08.2006, 12:28

clock-img

noe

pencil-img

982

Jaz kar moko na olju prepražim,dodam mal sladkorja,pasirane pelate in zalijem z vodo.Enostavno in nam zelo okusno.Za ostale omake pa  je odvisno od okusa,se pa vsekakor poiskušamo izogibat moki,ker pri nas v službi naredijo sam mal juhe al pa od popečenih zrezkov, pa ogromno moke in vode in to naj bi bla omaka.Jaz je ne maram  pa veliko kolegic tud ne. Na splošno jaz uporabljam veliko čebule,česna,peteršilja,kisle  in sladke smetane,origana in popra,lp

clock-img

11.08.2006, 21:33

clock-img

mikina

pencil-img

240

Fina omaka z lisičkami

Na čebuli popražim lisičke, ko voda povre, dodam žličko moke in še malo prepražim nato dam gor smetano "brzo i fino" oz. smetano za kuhanje, česen, sol in poper na koncu pa še sesekljan petršilj. Zraven pa nredim puranje zrerzke, polpete, kruhove cmoke ipd.

clock-img

14.08.2006, 23:03

clock-img

PIAF

pencil-img

763

Če delam puranje ali piščančje zrezke v omaki, uporabim veliko zelenjave, npr. por, bučke, čebula in nato omako zmiksam s paličnim mešalnikom, dodam kislo smetano in peteršilj ali drobnjak.
Če pa delam svinjsko ali goveje meso, pa se fino zapeče, da je omaka že sama po sebi temnejša, dodam pa tudi čebulo in gorčico. Pri sv.zr. pa včasih tudi zelenjavo, če delam na vrtnarski način (grah, paradižnik, papriko...), ki je ne miksam.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem