writing-img

prodaja posl deleža doo in bilanca stanja

clock-img

11.06.2008, 17:40

clock-img

Klarissa

pencil-img

665

jutri imam izpit.
in še danes ne vem: če se prodaja 50%delež družbi doo. katero vrednost-najvišja prodajna cena lahko izplača družbeniku da se ne krši ZGD?
user posted image
npr.:_ enoosebna doo ima OK 1000, rezerve iz dobička 100, kap rezerve 1000. družbenik po 5letih proda 50% delež družbi. Max prodajna cena?

primer 2: bilanca pred izplačilom deleža? doo ima 3 družbenike a,b,c vsak po 1mio osnovne glavnice, rezerve 900.000, preneseni dobiček 600.000, spl prevrednotovalni popravek 1,5mio. A izstopi, ocenjena vrednost pol deleža je 2,5mio. Kako zgleda bilanca stanja???
user posted image  

clock-img

11.06.2008, 18:18

clock-img

aljuška

pencil-img

522

jaz imam tudi jutri izpit - ZUPuser posted image
sicer nimam pojma, da bi ti pomagala, ampak srečnouser posted image user posted image user posted image

clock-img

11.06.2008, 22:00

clock-img

Rožica I

pencil-img

4047

Jaz sem pa danes enga skinla user posted image !
Upam, da ga jutri obe zrihtata user posted image

ROŽICA

clock-img

11.06.2008, 22:01

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Jaz sem pa danes enga skinla user posted image !

Uauuuuu user posted image .

clock-img

11.06.2008, 22:36

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

IZVIRNO SPOROČILO: Klarissa

jutri imam izpit.
in še danes ne vem: če se prodaja 50%delež družbi doo. katero vrednost-najvišja prodajna cena lahko izplača družbeniku da se ne krši ZGD? user posted image
npr.:_ enoosebna doo ima OK 1000, rezerve iz dobička 100, kap rezerve 1000. družbenik po 5letih proda 50% delež družbi. Max prodajna cena?

Prvič slišim, da ZGD omejuje prodajno cenouser posted image  Znesek, ki presega nominalno vrednost prodanega deleža predstavlja za prodajalcu kapitalski dobiček, ki je obdavčen po stopnji 20%, če gre pa za prvo prodajo, je pa ta dobiček neobdavčen. Za firmo, ki pa je lastni delež odkupila, pa predstavlja ta razlika v ceni odbitno postavko v kapitalu.

primer 2: bilanca pred izplačilom deleža? doo ima 3 družbenike a,b,c vsak po 1mio osnovne glavnice, rezerve 900.000, preneseni dobiček 600.000, spl prevrednotovalni popravek 1,5mio. A izstopi, ocenjena vrednost pol deleža je 2,5mio. Kako zgleda bilanca stanja???

Tu mi manjka podatek, kako bo družbenik izstopil. Ena možnost je, da delež odkupita druga dva družbenika in v tem primeru, ostaja vrednost osnovnega kapitala nespremenjena.
Druga možnost je, da delež odkupi družba kot lasTni delež.

Tretja možnost je, da se po izstopu družbenika zmanjša osnovni kapital.

Ej, to je moje razmišljanje, priporočam ti pa, da še vseeno malo pogledaš v ZGD. 

clock-img

12.06.2008, 08:19

clock-img

AinB

pencil-img

903

Dej vpraši punce na racunovodja.com, obvladajo zadeve 100/h.
Pa srečno na izpitu...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem