writing-img

prosim dober recept za orehovo potico!

clock-img

06.04.2007, 06:27

clock-img

Ula3

pencil-img

170

mislim, da je naslov ze vse povedal. Rada bi spekla potico, pa nimam preizkušenega recepta, ker sem ga zgubila!
Hvala!

clock-img

06.04.2007, 06:35

clock-img

AnBan

pencil-img

775

Najbolj ti bo uspela hladna potica, pa še najdlje ostane "frišna". Ampak žal nima tu recepta, upam da ti bo katera druga pomagala, pa še malo na kulinariki pobrskaj!

[

clock-img

06.04.2007, 06:51

clock-img

tjaga

pencil-img

1955

Postopek priprave hladne potice:
http://www.drustvo-gurman.si/leksikon.php?S=7&Article=291&Folder=36

Ni pomembno, da se mi danes nič ne da; važno je, da se mi nič ne vzame!

clock-img

06.04.2007, 08:59

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Zakaj pa bi naj ta hladna potica za sigurno uspela? A zaradi tega ker počiva noč v hladilniku? Ne razumem najboljše zakaj je dobro? Kaj pa vzhajat se je nič ne da?
Če ima katera že s to potico prakso bom ji hvaležna če mi bolj natančno pomaga.

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

06.04.2007, 10:48

clock-img

Anonimen

user posted image
Tu imaš recept moje mami, ki vedno uspe!      testo:0,5 kg moke,3dkg kvasa,6dkg sladkorja, 3 dcl mleka,5dkg margarine,4jajca.   Kvas daš v malo mleka+žlico moke+ žlico sladkorja+hajaj.    Moko daj v posodo,+sol+limonina lup.,loči rumenjake+dodaj rum,   mleko-3dclsegrej mlačno+ margarina+sladkor+daj v rumenj., zmešaj s šibo.V moko dodaj kvas + mleko s sestavinami+ mešaj. Naredi hleb+ hajaj( jas ga v tapervaru),drugače 30 min., nato ga pregneti in ponovno hajaj!Zvaljaj+ maži!  NADEV: 45dkg orehov, 7dkg sladkorja,3dkg masla,2dcl mleka,1 vanilij.  Sneg 4 beljakov , mleko segrej,popari orehe+ dodaj slad,vanilij, rum,maslo, cimet,premešaj! N AMAŽI PEKAČ,PEČICO NA 170 C, HLEB RAZVALJAJ, NAMAŽI, ZVIJ, DAJ V PEKAČ,+ HAJAJ DO VRHA.Nato z nožem prešpokaj,premaži z mlačnim mlekom,in peci-170 c 50 min. ko je pečena, ne stresi takoj ven premaži z margarino+ voda s sladkorjem! UPAM, DA TI USPE, MOJA JE ŽE PEČENA!user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem