writing-img

prosim pomoč in mnenje

clock-img

11.07.2013, 09:08

clock-img

gsatalema

pencil-img

568

Kot že v naslovu, ne vem kako naprej.....

Ker sem že dalj časa v staležu in je posledično naše finančno stanje bistveno nižje, sem zelo brezglavo odprla dodatno dejavnost, oz.s.p. Dobili smo možnost, pravzaprav mož, da opravlja občasno enako delo kot v službi tudi še v drugi firmi, ker pa on zaradi konkurenčne klavzule ni tega vzel na sebe, sem jaz brez razmišljanja odprla nase. To je delo , ki je specifično in povezano z različnimi certifikati, ki jih mož ima, tako, da kdo drug tega ne more izvajat....
Zanima me, kaj naj jaz sedaj storim (imam že odprto), ampak kolikor vem, če sem v staležu, ne morem izdati računa......, ali bi lahko koga za kakšnih par ur kao zaposlila (na paiprju user posted image , in za njega plačala tiste male prispevke kot za sebe, oz, kaj storiti da me ne dobijo, in mi za to delo lahko izstavimo račun,da bi pa koga redno zaposlili ni, kajti včasih se dela 3, včasih 15 krat na mesec, zgodi pa se, da tudi noben krat.....
Dragi forumaši in strokovnjaki POMOČ user posted image

clock-img

11.07.2013, 09:30

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

11.07.2013, 10:17

clock-img

_Tami_

pencil-img

30

Tako, ja. Jaz imam tud moža za prokurista in lahko opravlja vse namesto mene.

clock-img

11.07.2013, 10:25

clock-img

gsatalema

pencil-img

568

Bi potem za moža morala plačevati še kakšne prispevke, oz. kje se to stori in kako.....
Lahko kaj več o tem, sem sicer sedaj nekaj čitala, ampak me zanimajo še info iz prakse....

Hvala za pomoč

clock-img

11.07.2013, 13:14

clock-img

Antilopa

pencil-img

1565

Ne, nobenih prispevkov ni treba plačevati... dokler ne pride do kakšnega izplačila (po poslovodni pogodbi, podjemni,...).

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem