writing-img

rabim slovensko ime za morskega pas

clock-img

12.12.2012, 09:32

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

torej, kako je slovensko ime za
sand tiger sharkk
stingrays

hvala

clock-img

12.12.2012, 09:52

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

Peščeni tigrasti morski pes
Morski bič ali skat

clock-img

12.12.2012, 10:05

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

a je res samo tak simpl prevod? Ker to jaz vem tudi prevesti, samo nisem vedela, če je tak pravilen prevod ali je po biologijsko kako drugače user posted image

sicer malo dvomim v ta prevod, ker google nič ne najde pametnega pod takim slovenskim imenom.

A ni nobene tukej, ki bi se spoznala na morske pse? user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 12.12.2012 10:09:41 >

clock-img

12.12.2012, 10:14

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

sand tiger shark http://en.wikipedia.org/wiki/Sand_tiger_shark
če poiščeš v slovenskih člankih to latisnko besedo (Carcharias taurus), so ti psi v slovenščini morski voli user posted image
http://www.najdi.si/search.jsp?q=Carcharias+taurus&hpage=my&offset_=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page
V skladu z ustreznimi priporočili ICCAT in FAO je prepovedan lov na morskega psa orjaka (Cetorhinus maximus), belega morskega volka (Carcharodon carcharias), morskega vola (Carcharias taurus) in pepelastega morskega psa (Galeorhinus galeus). |

Drugače pa če dobesedno prevedeš so ja peščeni tigrasti psi. Nisme pa biolog, da bi točno vedelauser posted image

sTINGRAYI pa so skati

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.12.2012 10:16:18 >

clock-img

12.12.2012, 11:01

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

Vtipkaj v google kar po slovensko peščeni tigrasti morski pes in ti ga vrže ven .Tak sem jaz preverila zadevo.

clock-img

12.12.2012, 11:20

clock-img

hedviga

pencil-img

1979

Vprašaj Ronjo...user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

clock-img

12.12.2012, 12:51

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

user posted image user posted image
Saj tak sem naredila, da sem latinski prevod hotela dati v slovenščino in vse mogoče variante. Samo ko sem gledala slike, ni bilo nič natančnega. Prav tako, če sem peščene tigraste vtipkala. Vedno so drugačni po slikah. Jaz rabim ziher slovensko ime, ne samo prevedeno varianto oz. priblžek.
Torej po Toporišiču, če jih je on obdelal user posted image

clock-img

12.12.2012, 13:05

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

sigurno nimaš kaj zgrešiti če napišeš peščeni tigrasti morski pes. Glede na članke se to ime zelo pogosto uporablja. Slike so lahko različne, ker obstajajo tigrasti morski psi in peščeni morski psi in tigrasto peščeni morski psi- 3 različne vrste, ki pa jih eni kar dajo v isti koš

w WIKIPEDIJI ŽE PRVI STAVEK piše Not to be confused with sand shark, tiger shark, or nurse shark.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.12.2012 13:07:36 >

clock-img

12.12.2012, 13:07

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Jaz sem pa, po prebranem naslovu mislila, da imajo doma otroci plišastega morskega psa in zdaj, kako mu dati ime. user posted image Joško je krasno ime za morskega psa!user posted image

clock-img

12.12.2012, 13:08

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Jaz sem pa, po prebranem naslovu mislila, da imajo doma otroci plišastega morskega psa in zdaj, kako mu dati ime. user posted image Joško je krasno ime za morskega psa!user posted image

sem mislila, da sem edina, stem da sme jaz mislila morskega prašičkauser posted image

clock-img

12.12.2012, 13:12

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

sem mislila, da sem edina, stem da sme jaz mislila morskega prašičkauser posted image

user posted image user posted image

Jaoooo, ženske...
Oblikujem foto knjigo in ne bi rada kaj biksnila, ka se bojo otroci čez par let smejali iz mene in mojega znanja biologije in vse čuda tehnike, ki jo imam danes na razpolago user posted image

clock-img

12.12.2012, 13:17

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

ne skrbi, še iz marsikaj se bodo smejaliuser posted image

daj mi pošlji slikco

clock-img

12.12.2012, 13:24

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Ne morem zdaj poslati. Lahko pa greš v šoping v najlepši Mall na svetu in pogledaš kaj piše v brošuriuser posted image .
Pardon, meni drugi najlepši. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 12.12.2012 13:25:35 >

clock-img

12.12.2012, 13:58

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Evo, da boš imela uradno:=)
V skladu z ustreznimi priporočili ICCAT in FAO je prepovedan lov na morskega psa orjaka (Cetorhinus maximus),
belega morskega volka (Carcharodon carcharias), morskega vola (Carcharias taurus) in pepelastega
morskega psa (Galeorhinus galeus).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

12.12.2012, 14:01

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Torej je to morski vol. user posted image
Pismo, pa tako strašo zgleda in tako prilično ime ima, nič hudo sluteč. Vola bi si upala še pobožati unega sharka pa niti približno ne. user posted image

clock-img

12.12.2012, 14:02

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Stingray je pa morski bič, tisti, ki ima na koncu še trn, ni to sistematska kategorija.

clock-img

12.12.2012, 14:03

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Ja, no, glede na to da je C. taurus, bi bil pravilen prevod sicer bik, ne vol, ampak tega nismo biologi prevajaliuser posted image

clock-img

12.12.2012, 14:04

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Bik bi mu bolj pasalo, ker je vol bolj "mlačen" user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem