writing-img

rdeče zelje

clock-img

10.09.2007, 15:24

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

Kaj z  njim? Kako ga okusno pripraviti in kaj ponuditi poleg?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

10.09.2007, 15:26

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

Mi ga ponavadi jemo z raco ali svinjsko pečenko in krompirjevimi svaljki. Recepta ti pa ne znam napisati, ker je za take zadeve pristojna moja mati, ker bi se jaz ziher zaklala med rezanjem zelja. user posted image

clock-img

10.09.2007, 15:27

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.09.2007, 15:31

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

NalinR kako, samo podušim ga? Kaj čebulce? česna?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

10.09.2007, 15:45

clock-img

Mana

pencil-img

194

http://www.mojirecepti.com/recept/duseno-rdece-zelje.html

jaz ga delam na podoben način le, da namesto vode dodam tudi rdeče vino, na koncu dodam tudi žlico medu, in včasih tudi pomarančo narezano na koščke. .Pomarančo dodam že takrat kot jabolka, da se zduši in razpusti. Odlično je in marsikdo, ki ga ni jedel ga je na ta način začel. Veselo kuho in čimboljše zelje ter na koncu dober tek želim

LP M.

clock-img

10.09.2007, 17:31

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

Jaz prepražim eno čebulo, ko postekleni, dam žličko sladkorja, da karamelizira. potem pa stresem not narezano zelje. Dodam malo vegete, kis in kumino mleto. Lahko daš tud kako bolj kislo rdeče vino, ni pa nujno. Če imaš pri roki kakšno kislo jabolko, lahko dodaš tudi tega. Olupiš ga in narežeš na tanke rezime. Potem vse skupaj malo podušiš in zaliješ z malo vode. Kuhaš dp mehkega. Po potrebi in okusu dolivaš vodo. Če ti je všeč, da je zraven tudi malo omake, dodaš mal več vode in žlico moke. Če je treba še na koncu dosoliš, ali dosladkaš  ali dodaš kis.

Zraven paše pražen krompir ali svaljki.

clock-img

10.09.2007, 17:47

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Rdeče zelje jaz pripravim na martinovo, zraven pa še krompir in kračo, ki ju skupaj spečem v pečici. Rdeče zelje pa jaz pripravljam po receptu sestre Nikoline, ki pa gre takole.

Zavremo vodo, jo odstavimo, vlijemo vanjo 0.5-1dcl kisa ter stresemo narezano rdeče zelje za nekaj minut in ga nato ocedimo.
Medtem pa sesekljamo eno čebulo, ki jo na olju z večjo žličko sladkorja prepražimo. Ko čebula malce porumeni, dodamo odcejeno zelje, ki mu primešamo še eno naribano jabolko, najboljše, če je kiselkastega okusa. Solimo in dodamo še 0.5dcl rdečega vina in nato to počasi dušimo do mehkega. Zelje se tensta pribl. 3/4-1 ure.

clock-img

11.09.2007, 10:35

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

11.09.2007, 10:38

clock-img

orhideja75

pencil-img

1394

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

NalinR kako, samo podušim ga? Kaj čebulce? česna?

Jaz popražim čebulo, dodam narezano zelje, zalijem z vodo (malo) in potem ga dušiš. dodaš še česen in to dušiš kakšno urco, nakoncu lahko zgostiš še malo z moko. Jed na koncu izgleda kot bučke v omaki,... samo drug okus.

ja pa zraven še kotlet na žaru in pečen krompir.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem