IZVIRNO SPOROČILO: žabica2
Aha,vglavnem bolečina je močna in v predelu trebuha?
pri meni sploh ni bla močna in je bila na desni pod rebri, so mislili da se mi vnema žolčnik. pa ko so me na ipp celo prežokali in prešlatali tut ni bolelo al pa blo trdo, moj trebuh je bil skoz čist ok; edino kar me je bolelo je blo, če sem ležala na levem boku in iz tega položaja vstala - takrat me je pa zaštihalo (pa pol preden sem šla na urgenco me je bolelo tut če sem kašljala ali se smejala). tut vročine nisem mela, počutla sem se ok, hodila na faks, ven... celo krvni izvidi so bli normalni, levkociti v mejah normale, edino crp je bil dvignjen. Slepič je, če ni glih tisto očiten, lahko zlo zlo težko diagnosticirat. Pr men je tko zgledal - urgenca: 'nič ni vidt da bi blo kej resnega, boste šla domov, samo prej se pejte na gastro pokazat'. gastro: 'nič ni vidt, vas bomo dal na UZ potem boste pa verjetno šla domov.' UZ: 'dobro da ste tuki na tanovem UZ, se lepo vidi da je slepič mal vnet, na tastarem se ne bi. pejte na oddelk po antibiotike pa domov.' oddelek: 'operirani boste čez 15 min'.
žabica, v vsakem primeru pejdi (al za kogarkoli sprašuješ) do os. zdravnika, da presodi če si za IPP ali urgenco oz. kakšno in če je potrebno zdravljenje.
noble and children respected their elders.