writing-img

rižev mlečni obrok

clock-img

07.12.2005, 13:19

clock-img

Badeja

pencil-img

223

Ojla...

Moj sinek je star skoraj 3 in pol mesece. Zaenkrat se še dojiva, ker pa zaradi začetnih težev nimam dovolj mleka mu dodajam Novalac AC. Včeraj pa sem na forumu zasledila, da svojim otročičkom dajete tudi riževe mlečne kašice, da bolje oz. dlje ponoči spijo.
Zanima me ali mu lahko dodajam Milupino riževo mlečno kašico, čeprav uporabljam Novolacovo mleko? In na kak način mu naj pripravim večerni obrok. Naj mu dam samo rižev obrok ali naj kombiniram z dodatkom?

Hvala za odgovore!

clock-img

07.12.2005, 13:41

clock-img

Anonimen

Če piše na škatli, da je PO 4. mesecu, bi jaz na tvojem mestu še malo počakala.
Da ne boš mislila, da ti bo otroček boljše in več spal, če mu boš dala rižolio zvečer.
Jaz sem absolutno proti temu, da se otročkom daje v stekleničko rižolino. S tem ga kar posiliš, da to popije/poje.
Moje mnenje je, da vse drugo razen mleka mora dobit otrok po žlički user posted image

clock-img

07.12.2005, 15:17

clock-img

fricka

pencil-img

751

Nikakor ne dajati prej kot piše na škatli. V tem primeru je namreč pripravljena kašica z nadaljevalnim mlekom. Baje tudi ni priporočljivo preveč mešati različne vrste mleka ali jih menjavati. Ker smo tudi mi imeli Novolac, sem kupovala kašice - rižolino- , ki se pripravljajo z mlekom in sem jih pač pripravila z Novolacom. Tudi jaz zagovarjam, da mora vse razen mleka jesti po žlički. Pa ne prehitevaj preveč, da ne boš imela problemov. Do 4. meseca sigurno zadostuje samo mleko.

clock-img

07.12.2005, 16:29

clock-img

morskadeklica

pencil-img

891

Jaz sem ji dodajala po 4 mesecu rižolino zvečer v flaško (to delam še sedaj). Imeli pa smo ravno tako novalac ac. Naredila sem normalno dozo mleka, v flaško pa dodala vsak dan malo več rižolina (preventivno).  Odloči pa se sama, kot vidiš, so mnenja različna...

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

clock-img

07.12.2005, 18:05

clock-img

Barči78

pencil-img

1763

Jaz ji isto zvečer dam v mleko Aptamil AR rižolino in vse z veseljem poje po steklenički, na koncu pa ponavadi še zaspi. Čez dan pa če ji ga slučajno kdaj pripravim, pa naredim tako gostega, da ga poje po žlički.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

clock-img

07.12.2005, 18:37

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Tudi jaz sem dajala rižolino šele po 6, mesecu, ker mislim da od 4. meseca lahko daješ samo Frutolino. Nisem pa več sigurna. V glavnem tako, kot piše na škatli. Kot je bilo že povedano, ti otrok zaradi tega ne bo bolj spal. Tako majehn dojenček ima še zelo majhen želodček, ki ne sprejme ne vem kakšne količine hrane, temveč za nekje 4 ure, pa je čisto vseeno, kaj mu daš.
Saj vem, da bi se najbrž rada naspala, vendar počakaj če kakšen mesec, pa se bo stanje znatno izboljšalo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

08.12.2005, 11:09

clock-img

lucky 111

pencil-img

90

Tudi mi smo začeli pri 4 mesecih v večerni obrok (Aptamil po flaški) dodajati nekaj žličk Rižolina, da se je bolj nasitil in začel spati celo noč.

lp

clock-img

08.12.2005, 15:38

clock-img

žužu

pencil-img

620

od milupe rižko je od 2. meseca dalje. po moje je vseeno katero mleko daš za rižko.

clock-img

08.12.2005, 21:34

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Jaz sem dodajala riževe kosmiče v mleko po 4 mesecu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem