writing-img

riževa solata

clock-img

30.08.2006, 14:54

clock-img

BarbaraE

pencil-img

1261

Kaj date vse noter? Zanima me, katero zelenjavo? Jaz sem dala ponavadi - korenček, kumare, paradižnik, čebulo. Potem se pa že neha. A bi se lahko dalo še kaj?

Aja, pa testeninska solata - kako naredite preliv - jogurt / kisla smetana / majoneza?

Hvala vsem za odgovore.

clock-img

30.08.2006, 18:22

clock-img

AKŠ

pencil-img

1342

jaz dam od zelenjave samo korenček, grah in kuruzo, za boljši okus pa še sir feta (kupim kar "Fetaki" iz Mercatorja, ker se da fino zmešat skupaj z rižem, pa še ugoden je). Malo posolim, kisam in to je to.....

zadnjič sem malo eksperimentirala in dodala še eno škatlico tune.....mmmmm bilo je delo dobro...

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

clock-img

30.08.2006, 18:22

clock-img

AKŠ

pencil-img

1342

joj pozabla - pa čebulo (ta ne sme manjkat)-sem jo pozabila napisat....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

clock-img

30.08.2006, 22:11

clock-img

Janeja

pencil-img

2272

Jaz zmečem noter vse kar imam pri roki: korenček, kisle kumarice, svežo papriko, koruzo, sir, (lahko tud kakšno šunko, če ne rabiš vegetarianske variante)...  Korenček naribam, vse ostalo pa čist na drobno narežem.

Za preliv zmešam kislo smetano, malo majoneze, mala žlička zenfa, sol, poper in kis od kumaric.

Vse skupaj dobro premešam in pustim v hladilniku kakšno uro.

Testeninsko pa naredim enako. Sam se mi zdi, da se riž lepše "prepaca" z vsemi okusi kot testenine. Meni osebno je riževa najboljša.

clock-img

31.08.2006, 08:45

clock-img

BarbaraE

pencil-img

1261

Hmm, na riževo nisem nikoli dala preliva. Praviš, da se še bolje okusi premešajo kot pri testeninski? No, mogoče bom pa celo poskusila tako. Jaz dam sicer kislo smetano in parmezan v rižoto. Seveda, ko je še topla, da se potem parmezan stopi in pride kar dobro.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem