writing-img

ribice

clock-img

13.01.2007, 22:18

clock-img

156sw

pencil-img

77

zivjo,

zanima me kako se skrbi za ribice, "kolk je dela" , kolikokrat je treba mesecno akvarij cistit, kake pogoje morajo imeti, kako in koliko hraniti......

lp

clock-img

13.01.2007, 22:32

clock-img

yaris

pencil-img

549

Mi smo imeli ribice cca.5 let. Pa mi sploh ni žal ,da jih nimamo več.Dela z njim ni dosti če imaš dober filter in primeren akvarij.Mi smo imeli cca 25 tropskih ribic v 100 literskem akvariju.Pa tiste rastlince,...Vodo smo menjali 1x na dva meseca.Filter pa je delal 24 ur na dan-(takrat smo dali za filter 20000).
Saj jih je lepo imet,ampak, ko kasiraš med ribicami kakšno bolano (ko jih nove kupiš).,ti lahko vse pomrejo.Pol pa ti je žal za ribice.user posted image user posted image

clock-img

14.01.2007, 14:48

clock-img

Samoyedka

pencil-img

536

Če hočeš imeti akvarij urejen tako kot je treba in nočeš vsak mesec kupovati nove "garniture" ribic, potem je z njim kar nekaj dela in skrbi. Najbolje,da si prebereš vse potrebno na Akvazinu, ki je najbolj kompetenten forum glede akvaristike, na njem je tudi ogromno pravih strokovnjakov glede tega, ki ti znajo svetovati, pa te tudi skregat, če ga generalno biksaš http://www.akvazin.com/ Tudi ribice so navsezadnje živa bitja, ki si zaslužijo prave pogoje za svoje življenje, niso potrošna roba, ki jo kupiš in nadomestiš, ko se "iztrošijo" oz.poginejo. Prav je, da si pred nabavo akvarija poiščeš informacije in se pripraviš ter si tako prišparaš tudi dosti nepotrebnega dela, razočaranj, slabe volje in mrtvih ribic. Je pa potem veselje toliko večje, ko ti stvari zalaufajo user posted image . Mi imamo 120l akvarij in ga mali obožuje- ko je slabe volje, ga gledanje ribic neverjetno pomiri.

Yaris, brez zamere, ampak vaše ribice so morale bit pa žilave...menjat vodo na dva meseca pač ni dovolj user posted image

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

clock-img

14.01.2007, 20:20

clock-img

Laubica

pencil-img

4493

Ja z akvarijem je res dosti dela -takrat ko se vse menjava.Midva sva se obvezno takrat skregala ker ni hotel pomagat ,no ko je pa sva dva 2 uri imela kaj za delat,tako da smo ga potem podarili z vsem eni moji stranki samo da ni večć kreganjauser posted image

clock-img

15.01.2007, 11:55

clock-img

156sw

pencil-img

77

Najlepsa hvala za odgovore user posted image , moram pa se temeljito premislit ce jih bomo imeli.

lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem