writing-img

rogljički

clock-img

11.07.2005, 07:17

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Ojla punce!

Posredujem vam obljubljen recept,pa upam,da me Vesna RR ne bo kregala,ker ga bom objavila kar tukaj.Ga bom dala tudi tja,kamor paše,ampak tukaj sem ga tudi obljubila.:ups:

Torej:

Za rogljičke potrebuješ: 1/2l mleka, 5dag kvasa, 4žlice sladkorja, 1čajno žličko soli,4rumenjake, 4kavne skodelice olja, 1kg moke.

V 1/2l mlačnega mleka zmešamo 4žlice sladkorja, 5dag kvasa,mešamo ob dodajanju 3žlic moke.
Pustimo vzhajati 1/2h. Nato stepemo štiri rumanjake,sol in olje. Vse to vmešamo v vzhajano maso. Med mešanjem in gnetenjem dodamo 1kg moke.
Iz velikega hlebca naredimo 10-12 manjših hlebčkov. Vsak hlebček posebej zvaljamo in narežemo na 8 enakih delov. Na vsak del damo marmelado in zvijemo v rogljiček. Pečemo na 180-200 stopinj. Lahko še vroče povaljamo v sladkorju- prah.

Upam,da vam bo všeč.

Dober tek!

lp
kepica

clock-img

11.07.2005, 07:32

clock-img

Muffin

pencil-img

190

Bere se super. Zanima me samo ali testa, potem ko dodaš moko, nič več ne vzhajaš ?

LP, Maja

clock-img

11.07.2005, 07:37

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Ne,Muffin,ni potrebno. Jaz sem te rogljičke v soboto prvič delala in se mi je tudi čudno zdelo. Sem pa rogljičke delala kar manjhe,pa so med pečenjem prav luštno narasli in so ravno pravšnji.Za trikrat ugriznit:) Mjami. Nekaj jih je še ostalo,pa ne veliko.Če računaš,jih pride okoli 80!

clock-img

11.07.2005, 07:54

clock-img

smrka

pencil-img

3582

e ful kul, jest bom pa enkrat nardila rogljičke, tanks za recept:sloncek:

clock-img

11.07.2005, 08:00

clock-img

Muffin

pencil-img

190

Kepica, hvala. Bom spekla, verjetno samo iz polovičnih količin, da ne bo tehtnica preveč pokazala :)

lp, Maja

clock-img

11.07.2005, 08:09

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Eh,Muffin,pri takih stvareh se pa res ne smeš nazaj držat.Boš vidla,kako jih bo hitro zmanjkal.:)- Sej se men tut ogromno sliši,pa jih sploh ni velik zgledal.Pa še mal sem jih okol raznosila,jih pa skoraj ni več:(

clock-img

11.07.2005, 08:25

clock-img

Anonimen

A jih je še kaj za lačne Traktorese??

clock-img

11.07.2005, 08:48

clock-img

kepica

pencil-img

2080

He he:)- Meta. Ja,če boš pohitela,boš lahko polizala mal marmelade,ki je ostala na krožniku. Ti,kaj če se zmenva rajš za pico? smajlikiseoblizuje

clock-img

11.07.2005, 11:16

clock-img

Anonimen

Mmmmm, danes bomo pa pekli.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem