writing-img

rotavirus-cepljenje

clock-img

04.12.2007, 23:48

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Ali boste svoje otročičke cepile proti rotavirusu?

clock-img

04.12.2007, 23:51

clock-img

malecka

pencil-img

1665

Z mojo plačo žal ne. Je pa tasrednji že prebolel rotavirus in ni bilo nič kaj prijetno...user posted image Ampak je cepivo fuuul predrago, je pediatrinja povedala, da se pri njih ni še noben javu za cepljenje...user posted image Mislim, da bi to moglo zdravstvo pokrivatuser posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

clock-img

04.12.2007, 23:54

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Ma ja, saj 150 EUR je res drago.
In kako je zgledalo prebolevanje rotavirusa. Verjetno bruhanje in driska.
Naša pediatrinja pa je imela ves zvezek popisan, se jih bo toliko dalo cepiti.

clock-img

05.12.2007, 00:02

clock-img

malecka

pencil-img

1665

Kako to zgledauser posted image user posted image bruhanje, driska, smrad na kvadrat in polno cevkic in infuzija...Pa povsod vonj razkužila.

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

clock-img

05.12.2007, 00:14

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Hja, res žalostnouser posted image

clock-img

05.12.2007, 00:21

clock-img

kšpela

pencil-img

1098

jaz se nisem odlocila za cepljenje.

clock-img

05.12.2007, 08:27

clock-img

lunca77

pencil-img

311

Smo se cepili. Priporočamo user posted image . Smo ga fasali vsi razen ta male, tko da se je splačalo. Je pa drago ko žafran.

clock-img

05.12.2007, 08:36

clock-img

Teja99

pencil-img

10

Pri prvi hčerki je blo tko hudo, ko je dobila rotavirus, da bomo mlajšo kar dali cepit. Cena je sicer res divja, ampak rajši to, kot da še enkrat doživimo kaj takšnega.

clock-img

05.12.2007, 08:42

clock-img

NRMM

pencil-img

2620

Drugo smo dali cepiti,kljub visoki ceni.Rajši to,kot pa da preboli rotavirus.Že tako bo user posted image ,če ga prva dobi,pa čeprav je že malo večja.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

clock-img

05.12.2007, 08:45

clock-img

neni

pencil-img

577

Tudi mene zanima, kako naj se odločim.
Cena je previsoka, ampak o tem ne bom.
Zanima me, če ima lahko cepljenje tudi kakšne slabe strani, če lahko kaj škoduje. Ker če je samo cena vprašanje, se bomo odločili.
Nam je na 1. posvetvalnici pediatrinja predlagala, je pa omenila, da večina ne cepi. (vsaj v našem kraju), pa me je to zaskrbelo. Zakaj ne? Samo zaradi denarja?
Se moramo odločit do naslednjič. Hvala.

lp neni

clock-img

05.12.2007, 09:02

clock-img

Baby

pencil-img

827

Mene pa zanima a to cepivo pol "drži" za vedno?

clock-img

05.12.2007, 09:45

clock-img

kawasakica

pencil-img

1311

a ta virus razsaja samo zdaj jesensko-zimski čas, al ga lahko dobi skoz vse letouser posted image

clock-img

05.12.2007, 09:52

clock-img

tisa80

pencil-img

71

mene pa zanima kako je s tem ceplenjem,kajti pravijo da se lahko dojenčki cepijo samo do določenega meseca pol pa ne.Pri nas smo ga preboleli ravno 14 dni nazaj in vam povem,da je res drago to cepivo in da rajši se marsičemu odpovem in ga dam cepit kot pa gledati otroka kako trpi.

clock-img

05.12.2007, 14:24

clock-img

Freycha

pencil-img

8389

mi ni težko dati denar za to cepivo. In sem ga dala in je prvo dozo že dobila, drugo bo pa januarja.

Smo ravno danes iz bolnice prišli, kjer imajo cel oddelek z rota virusom in ni bilo nič prijetno poslušati jok iz tistega oddelka.

Sicer pa naj bi dal otrok to čez do 6m. Mora dobiti pa dva odmerka, med odmerki naj bi bilo pa 6t razmaka...

clock-img

05.12.2007, 14:40

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

IZVIRNO SPOROČILO: Baby

Mene pa zanima a to cepivo pol "drži" za vedno?

mislim, da nobeno cepivo ni dozivljensko... zasciti pa otroka v obdobju, ko je prebolevanje najtezje..

Pri nas smo imeli reakcijo in ni dobila druge doze cepiva, ampak naslednjega bi definitivno se enkrat dala cepit. saj ce pogledas strosek plenic, ko jih menjavas na 10 min, dezinfekcijskih sredstev, povecanjega pranja perila,... da ne govorim o custvih in zivcih starsev in PREDVSEM groznem stanju otroka - pol ni "tok" drago.. ja, drugace pa je strosek user posted image  

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

clock-img

05.12.2007, 14:50

clock-img

Freycha

pencil-img

8389

cepivo drži dve leti - torej za tisti čas, ko je največ možnosti, da otrok tako močno dehidrira, da umre.

clock-img

05.12.2007, 14:59

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Cepivo naj bi držalo cca. 2 leti. Mi smo našo dali cepiti, ker je stara 3,5m, najpogosteje naj bi pa zbolevali otroci po 6m. Cepivo je SVINJSKO drago, na srečo nam je plačala tašča za darilo za Božička. Tudi drugače bi jo dala cepit, raje reskiram teh 150 Eur kot pa gledam malo pikico na infuziji. Je pa veliko okužb z rota-virusi.

clock-img

05.12.2007, 16:41

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Mamice z izkušnjami z rota virusum ste me prepričale.
Bomo mi kar lepo dali cepit našo pupo.

clock-img

05.12.2007, 19:18

clock-img

ULLA K

pencil-img

116

Pri nas smo imeli reakcijo in ni dobila druge doze cepiva

Kakšna je lahko reakcija na cepivo?

clock-img

06.12.2007, 09:41

clock-img

pajac

pencil-img

6695

Mi smo se cepili predvčerajšnjim in smo zaenkrat bpuser posted image user posted image user posted image Je pa res ceivo svinjsko drago samo mi ni žal niti centa...So otroci z rota virusom res bogi. Je pa treba imeti v mislih, da so v cepivu le najpogostejši med njimi (rota virusov je ogromno) in se kljub cepljenju zna zgodit, da zboli. Sam to je že manj verjetno...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

clock-img

08.12.2007, 19:37

clock-img

bonaro

pencil-img

23

Mi smo se cepili (prva doza) pred cca enim mesecem in kakih posebnih stranskih učinkov nismo opazili - druga doza sledi naslednji teden. 
Je pa potrebno še bolj kot ponavadi paziti na higieno pri previjanju, saj gre za t.i. "živo cepivo"in se zato virus čez nekaj dni izloča v blatu.

Prijeten dan!
BoNaRo - tri prijazne pošasti

clock-img

08.12.2007, 20:22

clock-img

Freycha

pencil-img

8389

tega pa nisem vedela..... saj ni problem, zelo pazimo na higieno, ampak opozoril nas mi pa nihče....user posted image

clock-img

08.12.2007, 20:34

clock-img

NRMM

pencil-img

2620

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

tega pa nisem vedela..... saj ni problem, zelo pazimo na higieno, ampak opozoril nas mi pa nihče....user posted image

Sej ni to zdej tako živo cepivo,da bi mogla ne vem kako paziti in razkuževati.Pediatri najprej opozorijo mamice,ki imajo že kakšnega otroka doma.Nas je opozorila,da naj pazim predvsem zaradi prve punce,da ne bi zaradi tega izločanja v blatu,dobila rota virusa.Pač normalna higiena,umivanje rok,previjala sem jo samo jaz,plenička takoj v koš zunaj,ker nikoli ne veš,kaj se veliki lahko spomnijo.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

clock-img

09.12.2007, 10:28

clock-img

Freycha

pencil-img

8389

aaaa ok, potem pa ni panike user posted image  user posted image  hvala za pojasnilouser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem