cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

s. p. in polovična bolniška

clock-img

15.06.2009, 10:05

clock-img

pupa_b

pencil-img

166

Pozdravljene, imam vprašanje.

Prosim, če mi lahko katera pomaga, ki je bila v taki situaciji ali pozna podoben primer.

PDP imam 16. oktobra. Sem s. p. Od začetka nosečnosti sem na polovični (4-urni) bolniški. Torej plačujem polovične prispevke ... Imam dilemo, in sicer me zanima glede porodniške. Kaj TOČNO se šteje v osnovo v bolniško??? Vem, da kao povprečje zadnjih 12 neprekinjenih mesecev. V mojem primeru so to tudi meseci - torej zdaj, ko plačujem samo POLOVICO prispevkov. Se torej šteje za obračun porodniške cela osnova (tudi del, za katerega dobim nadomestilo oz. ga plača država) ali samo polovica, kot plačujem sama?

Sem napisala razumljivo?user posted image

Upam!

Hvala za kakršen koli odgovor in pozdrav vsem!

clock-img

15.06.2009, 14:38

clock-img

asso

pencil-img

3700

IZVIRNO SPOROČILO: pupa_b

Se torej šteje za obračun porodniške cela osnova (tudi del, za katerega dobim nadomestilo oz. ga plača država)

Jaz mislim, da je tako oz. bi moglo bit tako.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

15.06.2009, 17:50

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Upošteva se tvoja polovica bruto zavarovalne osnove, ter nadomestilo ZZZSja.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

15.06.2009, 21:03

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: pupa_b
Se torej šteje za obračun porodniške cela osnova (tudi del, za katerega dobim nadomestilo oz. ga plača država) ali samo polovica, kot plačujem sama?

Seveda - šteje se cela osnova, ne samo tista polovica, ki jo plačuješ sama. Ker tudi če si za celih 8 ur na bolniški in ti celo osnovo plačuje zavod, se ti ta cela osnova šteje za porodniško.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem