cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

samo vročina in nič drugega

clock-img

17.09.2007, 12:53

clock-img

BONI*

pencil-img

1011

Naš skoraj 4 mesečnik ima že dva dni povišano tel. temperaturo. Ves čas se giblje nekje med 37 in 37,5 stopinj. drugih znakov pa nima nobenih. Niti ne kašlja, mu ne teče iz noska, ne kiha, nima driske, ne bruha, nima izpuščajev. Edino kar že nekaj časa opažam je, da se precej slini vendar o kakšnem zobku ni nobenih sledi. Je tudi bolj neješčen in seveda malo bolj siten.
A se vam kaj sanja kaj bi lahko bilo? Sej najbrž ga bomo popoldan peljali pokazat njegovi zdravnici.

Boni

clock-img

17.09.2007, 12:56

clock-img

srki

pencil-img

9222

Lahko, da je zaradi izraščanja zob.

Drugače pa, ta temperatua, ki si jo navedla, za našega dohtarja sploh ne bi bila povišana telesna temperatura. Vsaj tako je meni rekel. Kar je nad 38.

Pri nas je bilo enako, še ob istem starostnem obdobju, da je imel dva dni vročino. Zdravnik je pregledal kri in vodo, vendar ni bilo ničesar, zato je še danes to nepojasnjeno. Mogoče se samo organizem brani pred kakšno okužbo.

clock-img

17.09.2007, 13:23

clock-img

moci

pencil-img

5572

je mogoče preveč oblečen?
lahko so pa tudi zobki. ampak to je res malo povišana, jaz bi poklicala k P, verjetno ni treba hodit tja. zdaj bosta samo še kakšen virus pokasirala.

clock-img

17.09.2007, 13:48

clock-img

BONI*

pencil-img

1011

Ja, Srki, sem klicala k zdravnici in mi je sestra rekla točno to, kot ti. Da to za dojenčka še ni povišana temperatura in da naj ne hodimo, sploh pa ker imamo v sredo itak sistematski.
Očitno res ni nekaj hudega, ampak jaz sem vseeno malo v skrbeh in žalostna ker vidim, da se Matic ne počuti dobro.

Boni

clock-img

17.09.2007, 13:50

clock-img

živa

pencil-img

2366

Kje pa meriš temperaturo? Če ima otrok 37 stopinj v ritki, potem to še ni vročina, 37,5 stopinj v ritki je ravno na meji (to je 37 stopinj pod pazduho).

Lp,

živa

clock-img

17.09.2007, 19:23

clock-img

Iša Biša

pencil-img

34

mi smo pa ravnokar od zdravnika, ker ima mala povišano temperaturo že tretji dan in pravtako nobenih znakov prehlada ali vnetij le joka zelo veliko, za moje pojme nenormalno. In temperatura ni zelo visoka nekje od 38 do 38,5. Pediater nas je takoj poslal v laboratorij, češ da je velika verjetnost za vnetje ledvic (kjer ni zelo visoke vročine).

Zato ni instant recepta za vsako vročino. Če misliš da je z otrokom kaj narobe, da kar pelji pokazat. V splošnem nisem nek panik, sem pa kar malo lažje zadihala, ker so bili izvidi OK. Očitno mamo virozo.

clock-img

17.09.2007, 21:58

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Se strinjam, da ga pelji pokazat, če misliš, da je kaj narobe. Vendar do 38,5 ni vročina.

clock-img

18.09.2007, 09:01

clock-img

Iša Biša

pencil-img

34

Ne, 38,5 je vročina, le zbijati je "še" ni potrebno, pač odvisno od tega, kako otrok prenaša vročino.  Otrok mora k zdravniku,kadar vročina traja dlje kot 24 ur. Kadar ima dojenček vročino preko 38,5, morate nemudoma obiskati zdravnika-samo on lahko postavi diagnozo.

Drugače pa še tole: Normalna temperatura se giblje med 36,1 in 37,8. Telesna temperatura pa dnevno lahko tudi niha, odvisno od dnevnega časa in aktivnosti.

clock-img

18.09.2007, 20:45

clock-img

tadejat

pencil-img

156

Mi smo imeli tri dni samo vročino in nič drugega, počutje je bilo v redu. Po treh dneh je izginila.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem