writing-img

samoplačniško testiranje za toksoplazmo

clock-img

15.02.2010, 15:16

clock-img

Anonimen

Prejšnji teden sem jedla domač pršut, nevede, da je domač. Sedaj me skrbi, da bi se okužila s toksoplazmo, čeprav bi morala imeti res nesrečo, ker že celo življenje jem domače mesnine, pa do okužbe še ni prišlo. Zanima me, ali je katera opravila samoplačniško testiranje in koliko stane? Ga opravijo v vsakem laboratoriju? Ponovno testiranje imam čez 8 tednov, v zadnji tretjini nosečnosti. Tako da sedaj ne vem, ali naj počakam do takrat ali naj se testiram prej.

clock-img

15.02.2010, 20:10

clock-img

ZoyaEva

pencil-img

484

Povprašaj na najbližjem zavodu za zdravstveno varstvo. Mislim , da stane okol 40 €.  Protitelesa Igg IGm se pojavijo kakšne 3 tedne po okužbi. 

clock-img

16.02.2010, 12:54

clock-img

ellie

pencil-img

1403

Meni je osebni zdravnik napisal napotnico. Ti jo pa lahko tudi G...samo rečt mu je treba. Ampak jaz potem nisem šla...ker me je skrb minila, preden sem se odločila it do laboratorijauser posted image  In potem nisem nič komplicirala več. Sem celo nosečnost jedla suhe mesnine...vmes tud domače...in vso "rizično" hrano. Pa je bilo vse ok. Mah...res je mala verjetnost, da bi se ravno zdaj okužila, če se celo življenje nisi. Takšna je bila moja teorijauser posted image

clock-img

16.02.2010, 22:49

clock-img

štrumfek

pencil-img

1618

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Prejšnji teden sem jedla domač pršut, nevede, da je domač. Sedaj me skrbi, da bi se okužila s toksoplazmo, čeprav bi morala imeti res nesrečo, ker že celo življenje jem domače mesnine, pa do okužbe še ni prišlo. Zanima me, ali je katera opravila samoplačniško testiranje in koliko stane? Ga opravijo v vsakem laboratoriju? Ponovno testiranje imam čez 8 tednov, v zadnji tretjini nosečnosti. Tako da sedaj ne vem, ali naj počakam do takrat ali naj se testiram prej.

Tokso v večini primerov nevede preboliš... tako da je velika verjetnost da si jo že prebolela... (razen če si že bila testirana in so ti potrdili da je še nisi prebolelauser posted image ) mislim da se ne rabiš preveč obremenjevat, ker jo najpogosteje dobiš od mačk (mačjih iztrebkov) se pravi če si po kaki zemlji kaj brskalauser posted image oziroma cartala mačke...z hrano sicer okužbe so vendar ne tako pogoste..

clock-img

17.02.2010, 12:26

clock-img

Anonimen

Nisem je prebolela, so me testirali že dvakrat. Sedaj me čaka še eno testiranje in sicer v 34. tednu, do takrat pa je še 8 tednov, tako da ne vem, ali počakati do takrat ali se testirati - samoplačniško prej ali omeniti ginekologinji, pa morda me pošlje kaj prej na zadnje testiranje?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem