writing-img

scan fotk s filma na CD

clock-img

12.11.2008, 22:37

clock-img

pezbar

pencil-img

202

Rada bi pretvorila oz. shranila fotke z razvitih foto filmov v digitalno obliko. Foto studiji ponujajo storitev "scan na CD" za ceno  5,5-6,5 € za en film. A ker imam za skenirat 17 filmov, se mi zdi to predrago.
Ima torej kdo kakšno idejo ali nasvet, kako "analogne" fotke "digitalizirat" za manj denarja?

clock-img

12.11.2008, 22:54

clock-img

Anonimen

Jah mi smo imeli doma Canon-ov skener, ki je imel to možnost ... pač v nek tak nastavek si dal razvit film in skeniral zadevo ... tako da če še nimate skenerja doma, se lahko malo pozanimaš koliko stanejo take zadeve danes ... pomoje preveč drage niso več, pa še za kaj drugega ga lahko uporabiš potem.

clock-img

12.11.2008, 23:00

clock-img

pezbar

pencil-img

202

A potem skeniraš kar film? A so s filma skenirane fotke ok? Ker namreč jaz imam fotke s teh filmov že narejene, bi bil potem morda sken že narejene fotke boljši od skena negativa?
Se opravičujem, če sem kako blond izjavila, ampak se ne spoznam v vse veje sodobne tehnike user posted image

clock-img

13.11.2008, 09:34

clock-img

pezbar

pencil-img

202

Aja, pa še to: je sken filma, ki ti ga naredijo v foto studiu, bolj kvaliteten kot če bi skenirala film na svojem skenerju (seveda na takem, ki omogoča skene foto filmov)?

clock-img

18.11.2008, 21:59

clock-img

pezbar

pencil-img

202

Evo, v fotostudiu so mi naredili skene za 7 € za 1. film in za 4 € za vsak nadaljnji film, za večjo količino filmov se da tudi zmenit za kak popust. Sicer so cene nekje 5,5 do 6,5 € za sken 1 filma. Kvaliteta je definitivno boljša od domačih skenov, razen če ima človek doma zeloooo dober (beri zelooo drag) skener s funkcijo skeniranja foto filmov. No, jaz ga nimam sploh, cena pri fotografu pa ni prehuda :)

clock-img

19.11.2008, 00:12

clock-img

Ribica **

pencil-img

3128

Da te potolazim - nas HP skener ima tudi moznost skeniranja filmov, o kvaliteti pa raje ne bi user posted image  Je bolje ze narejeno fotko doma skenirat (s primerno velikostjo dpijev za boljso kvaliteto) user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem