writing-img

sedenje pri 5mesecih

clock-img

09.03.2006, 09:54

clock-img

popek24

pencil-img

55

user posted image alo alo!

Zanima me ali lahko 5 mesecev star user posted image  sedi-zanima me zaradi hrbtenice. Naša namreč želi sedeti pa se drži precej zgrbljeno in naprej. Sicer jo normalno še nosi levo in desno.

hvala papa

Samo enkrat se živi...

clock-img

09.03.2006, 10:07

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Naš mali že zdaj sedi skoraj samostojno (4,5meseca). Baje pravijo, da mu pri tej starosti ne smeš pustit samo, da bi se na noge postavljal, drugo mu je treba pa omogočit. Seveda če je vse OK z razvojem.

clock-img

09.03.2006, 10:36

clock-img

muha1

pencil-img

666

Naša je že lepo sedela v petem mesecu, le na strani smo jo morali podpreti. Če vidiš, da mu sedenje ni napor, ga seveda lahko posedeš. Bo pa ti že sam nakazal, ko je zadosti, da ga daš v ležeči položaj.

clock-img

09.03.2006, 11:51

clock-img

darja72

pencil-img

614

Samostojno sedenje=takrat, ko se otrok vsede SAM, brez pomoči drugih. Če je zdravo otročka posedati zelo zgodaj, pa rajši vprašajte kakšnega fizioterapevta.lp

clock-img

09.03.2006, 13:18

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Nam je fizioterapevtka rekla, da je dobro, če otrok najprej obvlada kotaljenje iz hrbta na trebuh in obratno, šele nato je na vrsti sedenje.

Če ti sedi v naročju, ni problem, ker se itak naslanja na tebe. Tudi če ti sedi med nogami ni tak slabo, samo ne pa ga zalagat z blazinami, da bi sedel. Nekako tako nam je bilo razloženo.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

clock-img

09.03.2006, 16:17

clock-img

tulip

pencil-img

917

Sama starost ni pomembna, bolj razvoj otroka: nam je pediatrinja rekla, da dokler ima otrok pri sedenju zgrbljen hrbet, ne sme še sam sedet, vedno ob opori, kajti mišice so še prešibke. Samostojno lahko sedi, ko sedi z ravnim hrbtom, pa še to na začetku rabi nadzor, saj se mimogrede zvrne nazaj ali vstran.

clock-img

09.03.2006, 17:53

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Če sam želi, lahko, silit ga pa ne. Moja hčera komaj pri dobrih 8 mesecih sedi, (par minut, potem pa pade user posted image ), medtem, ko je sin pri 5 mesecih že stal na nogicah - ob opori seveda.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

11.03.2006, 14:25

clock-img

bena

pencil-img

190

Tudi naš mali pri 5-ih mesecih sedi ob opori.

Ravno zadnjič pa sem na sprehodu srečala eno mamico, ki se ji je zdelo čudno, da mi otrok v košari pri 5-ih mesecih leži brez dvignjenega vzglavja. Prav zgroženo me je vprašala, če še ne sedi !!! Jaz pa seveda vsa obupana.  

Sem pa nato vprašala fizoterapevtko, ali je s ta malim mogoče kaj narobe. Pa me je pomirila, da bi otroci morali samostojno sedeti nekje do 9 meseca, pri čemer samostojno pomeni brez vsakršne opore. Ni nujno, da se otrok pri tej starosti sam spravi iz ležečega v sedeči položaj. Našega malega je celo pohvalila, da je že zelo močen v trupu. Rekla pa mi je tudi, da naj otrok, čeprav že sedi ob opori, še precej časa tudi leži, da se ne bi preveč neprezal. Zato je dobro, da ga imam vsaj na sprehodu v ležečem položaju.

Tako, da ni panike, če nekateri otrci že nekaj zmorejo, drugi pa še ne. Vse ob svojem času.

clock-img

11.03.2006, 17:44

clock-img

chips

pencil-img

758

Naša je stara dobre 4 mesece pa bi že kr sedela ampak jo malo zanaša levo ,desno,je zelo močna.
Sploh noče več sedeti

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

clock-img

11.03.2006, 17:45

clock-img

chips

pencil-img

758

Bi že kr šla na noge.Tisto ji pa ne pustim,noče več ležati ,skoz se mora neki prestavljati ne zdrži dolgo na enem mestu.

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

clock-img

11.03.2006, 22:01

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

naš lepo sedi šele cca 14 dni (torej od 7,5 mesecev)...prej se je že obračal in preplazil celo stanovanje, potem je šele samostojno sedel...tako kot ti opisuješ, je "sedel" že tudi okoli 4.-5. meseca, ampak mu nismo pustili, niti ga nismo z ničemer zalagali...edino tako, da je bil na nas naslonjen

yeah, thats me ;)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem