writing-img

sesanje palčka

clock-img

12.04.2008, 21:43

clock-img

pikica55

pencil-img

4

Mojauser posted image sesa palček od tretjega meseca starosti, pa me zanima če ima katera izkušnje kako jo naj odvadim. Dude ne mara, jo takoj pljune ven.

clock-img

12.04.2008, 23:36

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Hm, zafrknjeno je to. Moja upam, da se ne navadi, ker lahko povem iz lastnih izkušenj, da se je odvaditi ful težko. Me je sram priznati, ampak jaz palec še vedno sesam in mislim, da ga bom kar do konca svojega življenja, ko je tako fajnuser posted image .
Tako da ji ga poskušaj vztrajno iz ust dajati pa še kako dudo poskusi, ker dude se da odvadit, palca pa ful težko. Moja mama očitno tega ni vedla, ker mi je rekla naj prst cucam, ko mi je dudo odvzela (se še danes živo spomnem tega prizora). Tako je to...

clock-img

13.04.2008, 09:53

clock-img

S1902

pencil-img

74

bodi vztrajna in ji ponujaja dudico, probaj kupit kako drugo
naša je vzela dudo takoj ,
ker pa je imela krče smo ji namakal dudko v kuminov sirup dobi se v lekarni.
če moja ne bi prijela dudke bi ji namočla v sirup in bi tako probala sam da ne bi vlekla palčka.
lp

clock-img

13.04.2008, 13:59

clock-img

wing

pencil-img

198

Se popolnoma strinjam z Zofy. Ne pusti ji sesat palca, ker med odkrivanjem in udobjem(ki ga najbrž čuti sedaj ob sesanju) in močjo razvade je zelo tanka meja. Poznam primer, ko je fant zaradi vztrajnega sesanja imel sesalni palec občutno krajši od nesesalnega, pa to počne še danes, v odraslosti,naskrivaj seveda.

Aja, pa še zgornja čeljust se lahko malo deformira(saj to se zna pri dudi tudi zgodit), tako malo štrlijo prednji zobki navzven.

< Sporočilo je popravil wing -- 13.4.2008 14:02:03 >

clock-img

13.04.2008, 17:06

clock-img

ursy78

pencil-img

158

se strinjam s S1902

clock-img

13.04.2008, 22:05

clock-img

Sandra*

pencil-img

1726

Joj joj joj, pri nas je to velik problem. Mark je imel ene 14 dni po rojstvu ful rad dudo, pol pa čez noč ne več, pa sm ful vztrajala, pa nič, no hvala bogu tut palca ni, ampak pri devetih mesecih sva se nehala dojit in glej ga zlomka... začel je vleči palec, in sedaj je star 20 mesecev in se že ful sekiram kako naj ga odvadim.

Pri mlajšem ki je sedaj star 2 meseca pa kar gre z dudo, jo ma ful rad in upam, da pri tem ostane.

Vztrajaj pri dudui, če se le da, jaz sem ga polomila.

clock-img

13.04.2008, 22:21

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Jaz se pa z nobeno ne strinjam. Pri teh mesecih začnejo spoznavat svoje prstke in rokice in tega jim ne bi smeli poskušati nedovolit.
Moja je imela to fazo kakšen mesec, potem pa jo je minilo.

clock-img

13.04.2008, 23:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem