cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

sesanje rok

clock-img

16.01.2007, 08:43

clock-img

ta.nja

pencil-img

360

Živjo!

Zanima me, če tudi vaši dojenčki sesajo rokico, namreč moj tri mesece star fantek jo ima zelo rad user posted image . Vem, da lačen ni. A mislite, da se dlesni že pripravljajo za prve zobke?

Lp Tanja

clock-img

16.01.2007, 08:58

clock-img

Nogavica

pencil-img

3170

Živa bo zdaj stara dva meseca in ima tudi vedno pogosteje rokico v ustih. Sicer jo je rada sesala že od rojstva, pa smo ji dali dudo in je bil do zdaj mir, zdaj pa ima prav trenutke, ko noče sesati dude, rokico pa da takoj v usta - tudi, ko ni lačna.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

clock-img

16.01.2007, 09:17

clock-img

Mateja82

pencil-img

926

Mislim da to počnejo kar vsi user posted image , na tak način raziskujejo ustno votlino, saj čez čas jih mine, potem pa kaj novega najdejo za v usta klačituser posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

clock-img

16.01.2007, 09:33

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Ja, čisto možno. Se kaj bolj slini kot se je ponavadi?

Najin bo ta teden star 4 mesece in že 1 mesec kot nor sesa roko in vse kar mu pride v usta. Kmalu bo začel grist z dlesnimi, vsaj najin to počne.

clock-img

16.01.2007, 09:36

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

V tej starosti user posted image odkrijejo roke in jih na ta način spoznavajo. To je čist normalno... user posted image

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

16.01.2007, 10:27

clock-img

Baucka

pencil-img

568

Naša tudi daje roke v usta že od začetka, pa je prvi zob dobila pri 8 mesecih. Raziskuje svoje roke in usta, saj majhni otroci spoznavajo stvari skozi usta, dokler je ne okusijo je ne poznajo dovolj. Tako, da brez  panike, kar pusti mu naj raziskuje, samo pazi, da ti ne bo začel palca vlečt.

Jaz sem ji pustila, da je dala v usta skoraj vse kar je prišlo pod roke in seveda vse njene ude, tudi moj obraz in roke. Ko pa je dala palec v usta, sem pa ji ga hitro ven potegnila. Bala sem se namreč, da bo ga začela sesat, saj nima dude.

Gremo veselo.

clock-img

16.01.2007, 10:43

clock-img

Luskan

pencil-img

229

Jaz sem na šemu 5-mesečniku kupila vsa živa grizala, da bi tisto grizel, vendar že dobra dva meseca z največjo strastjo je svoje roke (pa tudi moje pa ...) user posted image user posted image . Ja, to je povezano s pripravo dlesni na zobke, ne glede na to, kdaj jih potem dejansko dobi. Če ga pozorno opazuješ, pa vidiš, da s svojimi ročkami najbolj uspešno drgne svoje dlesni. Tudi jaz mu palca ne dovolim sesat - ima dudo.

clock-img

17.01.2007, 10:09

clock-img

mtina

pencil-img

568

Se strinjam z bonnie.

Sonce!!!

clock-img

17.01.2007, 16:39

clock-img

atteya

pencil-img

130

Men je pediatrinja rekla, da bo tako pri 3 mesecih in res je in je menda popolnoma normalno.

clock-img

17.01.2007, 16:56

clock-img

adelinna

pencil-img

101

Tudi pri nas je isto. Kar naenkrat duda ni več dobra. Jo pljune in ven in hop - pest v usta. user posted image

clock-img

17.01.2007, 20:27

clock-img

sami_y

pencil-img

103

naš skoraj tromesečnik je isti, non stop ma rokice v ustih, pa slini se ful, skoz mu slina teče z ust, sem že mislila da se zobeki pripravljajo ker je tudi postal pravi mali jamrek user posted image

lp
jelena

clock-img

18.01.2007, 09:08

clock-img

Natti

pencil-img

130

PRI TEJ STAROSTI ODKRIJEJO SVOJE ROKICE IN JIH ZATO VESELO SESAJO. pOČAKAJ ŠE KAKŠEN MESEC PA BO ODKRIL ŠE NOGICE!!!

clock-img

18.01.2007, 17:28

clock-img

miska2004

pencil-img

635

Tudi pri našemu 2,5m je isto! Me veseli, da sem prebrala tole temo, ker do zdaj sem se bala, da se ne bi navadil na roke, pa sem mu jih vedno dajala ven iz ust in tlačila dudo noter.

clock-img

18.01.2007, 19:54

clock-img

domci

pencil-img

376

Naš je najprej cuzal pest, zdaj pa cuza palček dude pa še vedno ne mara. 

clock-img

18.01.2007, 19:55

clock-img

domci

pencil-img

376

aja sem pozabila napisat grize pa kar mu pride pod roke najraje pa mamiko in atija. Midva se pa jeziva on se pa smeji user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.01.2007, 20:42

clock-img

skokica01

pencil-img

356

Tudi naša user posted image  ima kar naprej rokice v ustih. Gre za t.t. oralno fazo, ko otročiček vse stvari spoznava z usti. Verjetno tudi igrače, nosi k ustom oziroma jih zagotovo še bo.
Ti kar pusti, da valja svoje rokice po ustih, ni nič narobe. Ni pa nujno, da je to znak za zobke.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem