writing-img

shranjevanje breskev

clock-img

30.08.2006, 12:24

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Dobila sem ogromno breskev in bi jih rada shranila za jesen, ko bomo začeli uvajat gosto hrano. Kako shraniti breskve in pri kateri starosti jih dojenček lahko zaužije?

Hvala za pomoč.

clock-img

30.08.2006, 15:06

clock-img

živa

pencil-img

2366

Jaz sem jih skuhala in spasirala, zmešala s spasiranim korenčkom (pa to ne bi bilo niti treba), še enkrat pogrela, vlila v vroče kozarce in zdaj imamo domači eko frutekuser posted image .

Malemu sem jih pa dala pri šestih mesecih (kmalu po začetku uvajanja goste hrane; je pa res, da nisem vedela, da znajo biti tudi breskve alergene) in so mu bile zelo všeč.

Lp,

živa

clock-img

30.08.2006, 21:14

clock-img

lenika

pencil-img

6143

A a kozarčke si nato shranila v zmrzovalniku?

clock-img

30.08.2006, 21:17

clock-img

Anonimen

js sme jih skuhala, spasirala in dala v zmrzovalnik po deci v vrečke.

clock-img

31.08.2006, 09:55

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Hvala Lara, že kuham.

clock-img

31.08.2006, 13:09

clock-img

bajko

pencil-img

29

Punce kako dolgo je treba kuhati breskve? Kako pa jih spasirate? A ve katera za kakšno knjigo, kjer bi bilo kaj več o zamrzovanju sadja in zelenjave, pa receptov za naše malčke?
Lp

clock-img

31.08.2006, 13:20

clock-img

Anonimen

meni je P povadala, da so breskve alergene in da lahko izzovejo alergije in da jih naj zato ne uvajam pred 1 letom. Jaz sem 1. dala breskev pri 9,5 mesecih. Prej si nisem upala, niti nisem želela. Raje se držim pregovora: boljše preventiva kot kurativa. Kdaj boš pa ti začela z uvajanjem breskev je pa od tebe odvisno.

clock-img

31.08.2006, 15:53

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Meni ni nič več jasno...user posted image user posted image user posted image V Frutkovih sadnih kašicah je breskev že v tistih, ki so primerne od 4. meseca starosti naprej, po drugi strani pa naj jih ne bi uvajali pred 1. letom?!user posted image

Eh, itak vsak drugače pravi...user posted image Najboljš je poslušat samega sebe in svojega otroka...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

05.09.2006, 09:42

clock-img

Lara28

pencil-img

628

Kolikor je meni znano, morajo biti olupljene in je potem vse ok. Alergijo lahko povzročanekaj, kar je v olupu. Poleg tega lahko tudi napenja.

Glede zmrzovanja pa to: Že skuhane in spasirane lahko zamrzneš tudi v posodicah za led in potem kocke shraniš v vrečki. Je najbolj enostavno za doziranje.

LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem