writing-img

silikon ali lateks

clock-img

23.03.2006, 12:23

clock-img

Ovnica78

pencil-img

415

Katere dude uporabljate? Midva imava aventovo dudico in sicer iz kavčuka. Ravno sem kupovala nove dude, malo večje, ker bo kmalu star 3 mesece in sem razmišljala, da bi mu raje kupila dudo iz silikona. Pravijo, da dude iz silikona ne spremenijo oblike, tako kot dude iz kavčuka. So pa zato dude iz kavčuka veliko bolj mehke in vprašanje, če bi moj malček sploh hotel dudo iz silikona. Zato so mogoče dude iz kavčuka boljše, jo pač večkrat zamenjaš.
Na koliko časa vi menjate dude? Na embalaži piše, da naj bi jih vsake 4 tedne.

clock-img

23.03.2006, 12:35

clock-img

Tricia

pencil-img

404

Naša je imela kavčukovo samo 1 mesece, mogoče dva...potem sem ji kupila silikonsko in tako ima še sedaj pri 10M...Menjam pa jo na cca 1 mesec, kdaj kasneje, kdaj prej, odvisno kolk je obglodana.

clock-img

23.03.2006, 12:38

clock-img

benika

pencil-img

7793

Mi uporabljamo NUK-ove dude iz kavčuka. Prve tedne smo imeli Aventovo dudu iz silikona ampak smo iz takšnih in drugačnih razlogov prešli na NUK-ove dude. Menjamo jih pa...ja no, do sedaj smo jih zamenjali le enkrat (manjše za večje), res pa je, da ima mali 4 dude (toliko jih namreč tetice in babice nanosijouser posted image .

lp

clock-img

23.03.2006, 15:24

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Jaz sem pri tastarejšem uporabljala Chicco-tove.Drugih sploh ni maral.
Tamlajši pa sploh že od rojstva dalje ni maral dude.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

23.03.2006, 16:13

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Mi tudi nimamo dude, ker ima eno igračko - ninico za dudo.

Nekje sem pa prebrala (mogoče celo tukaj na forumu), da je bolje imeti manjšo dudo, kot večjo, zaradi zobkov in čeljusti. Ne vem, če je res... user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

clock-img

23.03.2006, 16:33

clock-img

branchi

pencil-img

11

Naša malauser posted image princeska je imela že od začetka nukovo iz kaučuka. Imela jo je full rada, sedaj je stara 5.5 m in sem ji zadnjič kupila novo od nuka, večjo od 6 do 18 m neka novost star light, pa kao nekaj air - ne vem točno je pa iz silikona. Malo sem oklevala preden sem jo kupila, saj sem se bala, da je ne bo marala. Vendar sem bila zelo presenečena saj jo je takoj vzela za svojo, še raje jo ima kot tisto iz kaučuka in jo sploh ne zgublja ponoči tako pogosto, kot prejšnouser posted image , res pa je, da iz kaučuka postane lepljiva, pa izgubi prvotno obliko - po moje je to normalno saj je iz naravnega materiala.

clock-img

23.03.2006, 21:27

clock-img

ALINA55

pencil-img

76

Mnenje zobozdravnice je, da če že mora imeti otrok dudo, naj ima raje kavčukovo, ker je bolj prožna in iz naravnega materiala. Silikonske dude so baje pretrde in otrokom preveč utrdijo dlesni, in potem se lahko zgodi, da zobki ne izraščajo pravilno. Enako velja tudi za cuclje na stekleničkah.
Mi imamo Nukovo kavčukovo dudo, menjujemo pa jo vsaki mesec, če je prej ne izgubimo user posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem