cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

silvesterska večerja

  
clock-img

30.12.2011, 13:58

clock-img

mini86

pencil-img

6050

rabim ideje..rada bi neki posebnega a hkrati enostavnega..

za božič smo imeli
pečen krompir, riž, vinska omaka, bela omaka, zelenjava, rdeče zelje, piščanec na soli, mesna rulada in pa mrežna pečenka-tko da tem stvarem bi se rada izognila

verjetno bo za kosilo kšna riba tako da tud kej morskega odpade..

komplicirano?!?absolutno!!


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

30.12.2011, 14:20

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: mini86

rabim ideje..rada bi neki posebnega a hkrati enostavnega..

komplicirano?!?absolutno!!



čaki mal user posted image

clock-img

30.12.2011, 14:24

clock-img

enea

pencil-img

2440

jaz bom naredila pohane koščke sv.prate in piščančjih stegen brez kosti,.. pa mimozo,.. nekaj podobnega kot francoska solata
verjetno še malo narezka, in kokosovo potico,...user posted image

clock-img

30.12.2011, 14:27

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

piščančji žur? (piščančji fileji zaviti v paršut in sir, pokuhani v smetanovi omaki); zraven lahko narediš npr krokete, njoke,... pa loparnico, če se ti da (pita iz vlečenega testa in plasti različne zelenjave). sladica pa npr kaka skutina torta, prelita z omako (iz jagodičevja npr)...

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

30.12.2011, 14:34

clock-img

mini86

pencil-img

6050

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: mini86

rabim ideje..rada bi neki posebnega a hkrati enostavnega..

komplicirano?!?absolutno!!



čaki mal user posted image




user posted image user posted image
res bi rada da je enostavno..vem pa da absolutno kompliciramuser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

30.12.2011, 14:37

clock-img

mini86

pencil-img

6050

rada bi recept za mimozo, bolj podoben opis piščančjega žura-vem da sem davno nazaj to že delala pa se ne morm spomnt podrobnosti, pa še za loparnico

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

30.12.2011, 14:42

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Mi imamo pa ponavadi vsakega silvestra zgodnjo večerjo v ožjem  družinskem krogu in so največkrat na tapeti ribje specialitete, ker jih imamo vsi radi in ker se ponavadi pri pripravi tu ven vrže moj dragi ....Tako ponavadi pripravi ribjo ploščo na kateri imamo različne morske zadevice...letos bodo to kozice, školjke, brancin,  škarpena, pa kakšni dve pesti giric, kalamari...zraven še solata iz orjaškega lignja, skleda krompirja z blitvo, česnov kruh, skleda motovilca in rukole z jajci in fižolom... Kasneje pa smo ponavadi povabljeni h kakšnim prijateljem ali pa oni pridejo k nam. Tako bo tudi letos.Za takrat ponavadi že naprej pripravim kakšne narezke, namaze, narastke, slane prigrizke...skratka zadeve, ki se lahko počasi jedo cel večer....Posebej mi je všeč, če so na mizi tudi različne solate...žal pa sem se v teh letih že nekako izpela in bi rada dobila kakšen preprost preizkušen recept za kakšno dobro in ne čisto vsakdanjo solatko....Ponavadi spacam skupaj kakšno francosko, šobsko, testeninsko, tunino ali pa jajčno...potem se pa počasi konča moj repertoar...

aja, sem šele sedajle videla, da se boste z ribami mastili že za kosilo...Kaj pa če bi si izbrala kakšno posebno kuhinjo, kot je mehiška, kitajska,...nekaj posebnega in ne vsakdanjega, pa ni rečeno, da nujno zakompliciranega...Mi smo imeli enkrat pri enih kolegih , kjer se nas je zbralo več, dogovor, da bomo imeli večer balkanske hrane...Vsak je prinesel kaj s seboj, tako, da smo se tistega večera res najedli pleskavic,čevapčičev, bureka, zelenjavnih in mesnih pit...ter na koncu obvezna sarmica...Hec je bil v tem, da nihče od nas ni iz juga, smo pa vsi ljubitelji takšne hrane in smo se po svoje to potrudili spacati skupaj...


< Sporočilo je popravil pelin -- 30.12.2011 14:50:58 >

clock-img

30.12.2011, 14:48

clock-img

mini86

pencil-img

6050

Tako ponavadi pripravi ribjo ploščo na kateri imamo različne morske zadevice...letos bodo to kozice, školjke, brancin, škarpena, pa kakšni dve pesti giric, kalamari.



a sm lahko letos vaš poseben gost..obljubim da bom čisto tiho in bom pridno jedlauser posted image user posted image
js bi dol padla za tako večerjo..
je pa pri nas na obisku stric od mojga k ne mara nič morskega-slabe pretekle izkušnje in že ko samo kej tazga voha se mu obrne..

mogoče ti bo to prišlo kej prav, čeprav mislim da si glavne solate že pobralauser posted image
http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/29419/Main/26719


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

30.12.2011, 14:53

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

http://www.kulinarika.net/recepti/2789/mesne-jedi/piscancji-zur/

samo jest meso spečem že vnaprej (torej ne dam surovega v pečico)

evo, loparnica: http://www.kulinarika.net/recepti/182/zelenjavne-jedi/loparnica/

samo spet, jest dam zelenjavo po navdihu/zmožnostih.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

30.12.2011, 14:54

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

http://www.kulinarika.net/recepti/2789/mesne-jedi/piscancji-zur/

samo jest meso spečem že vnaprej (torej ne dam surovega v pečico)

evo, loparnica: http://www.kulinarika.net/recepti/182/zelenjavne-jedi/loparnica/

samo spet, jest dam zelenjavo po navdihu/zmožnostih.



zakaj pa meso prej spečeš? a pol vseeno pečeš tolko dolgo, da se smetana fanj zgosti?


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

30.12.2011, 14:57

clock-img

mini86

pencil-img

6050

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

http://www.kulinarika.net/recepti/2789/mesne-jedi/piscancji-zur/

samo jest meso spečem že vnaprej (torej ne dam surovega v pečico)

evo, loparnica: http://www.kulinarika.net/recepti/182/zelenjavne-jedi/loparnica/

samo spet, jest dam zelenjavo po navdihu/zmožnostih.



zakaj pa meso prej spečeš? a pol vseeno pečeš tolko dolgo, da se smetana fanj zgosti?


glede peke z že spečenim mesom-si mi vzela z jezika..koliko časa pol cca pečeš


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

30.12.2011, 14:57

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Moj mož bo skuhal brodet, pol pa polento zraven. Ker mamo ene par finih ritk, ta malih, bojo pa še nekateri jedli pico, eni margerito, ker drugega ne marajo, eni bojo prinesli s seboj pohano meso, ker drugega ne jejo, naša dva jesta brodet, tako, da ni panike, prinesejo eni pa še burek, tako, da bo prava balkanska kuhinja,user posted image .

No jaz mam pa še na čez en msten desert oz kr torto. Bit če svega, in dvomim, da bo kkšen lačenm nekaj od vsega tega bo ja jedel.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

30.12.2011, 14:58

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: mini86

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

http://www.kulinarika.net/recepti/2789/mesne-jedi/piscancji-zur/

samo jest meso spečem že vnaprej (torej ne dam surovega v pečico)

evo, loparnica: http://www.kulinarika.net/recepti/182/zelenjavne-jedi/loparnica/

samo spet, jest dam zelenjavo po navdihu/zmožnostih.



zakaj pa meso prej spečeš? a pol vseeno pečeš tolko dolgo, da se smetana fanj zgosti?


glede peke z že spečenim mesom-si mi vzela z jezika..koliko časa pol cca pečeš



Piščančje meso je itak hiro pečeno in spustu tudi malo soka. Mi spečemo vse skupaj v pečici, nič prej, ker je brez veze si delat delo,.. Pol zraven skuham široke rezance in ko razdelim piščančji žur po krožnikih, tiso omakco, ko ostane,.. polijem čez široke rezance.user posted image


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

30.12.2011, 15:00

clock-img

blaža

pencil-img

8795

piščančji žur jaz pečem kr po občutku. Itak na vrhu vidiš, če se je smetana, pa sir lepo zapeklo, pol pa vzamem ven, malo pogledam meso, če je pečeno in to je to.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

30.12.2011, 15:02

clock-img

enea

pencil-img

2440

mini86 imaš ZS

clock-img

30.12.2011, 15:03

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Seveda bi bila pri nas dobrodošla, ker moj ponavadi skuha vsega prevečuser posted image user posted image ...drugače pa bom poskusila narediti tisto "tvojo" Mediteransko solatko...
Loparnico delam večkrat, pa sploh nisem vedela, da se temu tako reče....jaz ponavadi takrat počistim spodnji predal za zelenjavo v hladilniku ali pa shrambo, tako da je čisto unikatnauser posted image ...
Ena je omenila skutno torto....že dolgo iščem res dober recept za tisto pravo skutno torto, ko je zgoraj in spodaj testo, na sredini pa je skutna krema...je že katera delala?Blaaaažaaa?user posted image user posted image

clock-img

30.12.2011, 15:05

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Jaz mam recept od sestre Vendeline za skutno torto in mi samo to jemo, ker nam drugače skutne zadeve ne sedejo preveč. Češ recept?

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

30.12.2011, 15:06

clock-img

enea

pencil-img

2440


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Češ recept?



jaz tudiuser posted image

clock-img

30.12.2011, 15:08

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Ja pliiisuser posted image

clock-img

30.12.2011, 15:08

clock-img

blaža

pencil-img

8795

Biskvit:

5 jajc
150g sladkorja
150g moke

Krema:

1 vanilin puding
3dcl mleka
150g sladkorja
3 lističe želatine
sok in lupinica pol limone
500g skute
1/4 l sladke smetane

Skuhaš puding, v vodi namočiš želatino in jo vmešaš v vrel puding ( tako ne dobiš grudic 100%). V hladen puding vmešaš skuto, limonin sok in lupinico, ter v tole maso, ročno vmešaš stepeno smetano. Vse skupaj namažeš na biskvit. Biskvit se nič ne navlaži in je ful dobro vse skupaj.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

30.12.2011, 15:09

clock-img

blaža

pencil-img

8795


IZVIRNO SPOROČILO: enea


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Češ recept?



jaz tudiuser posted image



Evo za vse je.user posted image . al, da ga zbiršem, pa samo na zs? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

30.12.2011, 15:14

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Hvaaala...ja kolikor lahko razberem iz recepta je ta tista, ki jo iščem...mmmm...sem jo jedla pred stotimi leti pri eni starejši tetki in še danes vem kakšen okus je imela...sem pač (pr)skutni odvisnik user posted image user posted image

clock-img

30.12.2011, 15:14

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

[moji predlogi:

predjed - namazi (dva sta na linku spodaj) in popečeni kruhki
http://www.youtube.com/watch?v=fJe846YUtBk&feature=related

juha s kolerabo in kardamomom
http://www.youtube.com/watch?v=lW2wSUJXBa0

Sticky Lemon Chicken
http://www.youtube.com/watch?v=mARkUax2jg0

Panacotta
http://www.youtube.com/watch?v=tV0b_EzTvY8&feature=related

ali hitri tiramisu
http://www.youtube.com/watch?v=tz5IrjY0sr4&feature=endscreen&NR=1

< Sporočilo je popravil mateyka -- 30.12.2011 15:17:24 >

clock-img

30.12.2011, 15:15

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

hehe, jest spečem meso, ker sm se enkrat grdo zaj... ker je blo meso čist vodeno in je spustilo fuuuul vode (tko ene 3 - 4 dcl zihr)... potema pa valda pečem manj časa, pogledam da je smetana lepo gosta in se ji naredi 'skorjica', da je sir stopljen... ostalo mi ni treba skrbet user posted image delam pa ponavadi v jenski posodi, mam neki časa pokrito, potem odkrijem.
za skutno torto sem pa mislla tisto, ki ima spodi samo zdrobljene piškote, zogri pa potem kremo iz skute in želatine (in poljubnih dodatkov), pa potem počaka v hladilniku (fajn je, k jo lahko narediš ful prej oz. prejšnji dan...)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

30.12.2011, 15:16

clock-img

mini86

pencil-img

6050

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: enea


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Češ recept?



jaz tudiuser posted image



Evo za vse je.user posted image . al, da ga zbiršem, pa samo na zs? user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem