writing-img

sirup smrekovih vršičkov

clock-img

17.04.2007, 22:51

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Letos bi ga rada naredila, pa ne poznam recepta. Zanima me čisto vse potrebno za pripravo le-tega, pa tudi podatek o tem, kdaj se te vršičke obira.

Hvala

clock-img

17.04.2007, 23:58

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz ga delam vsako leto. Sem ravno danes gledala smreko na dvorišču - vršički so se komaj začeli delat. Ko bodo veliki za cca 2 cm (vršičkov na smreki ne moreš zgrešit, ker so čisto svetlo zeleni - proti ostalim iglicam). Jaz jih dam potem v kozarec za vlaganje (prihranim si kar tiste od kumaric, ker mi je lažje potem pokrov odvit). Dajem: 1 plast vršičkov, 1 plast sladkorja, 1 plast vršičkov,... Ko je ves sladkor stopljen, precedim in sirup nalijem v steklenice.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

18.04.2007, 07:40

clock-img

Anonimen

Jaz isto,vsako plast enkrat.

clock-img

18.04.2007, 09:08

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

isto kot lelaval, potem pa kozarce postavit čez poletje na sonce (jaz bom dala na balkon, kjer res cel dan nažiga sonce). Vmes lahko kdaj mal premešaš(obračaš kozarce). ko je sirup gotov ga precediš.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

18.04.2007, 09:24

clock-img

Anonimen

A se lahko uporabi tudi rjavi ali pa sadni sladkor? Da ni glih beli kristalni?

clock-img

18.04.2007, 15:00

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

Taši jst mislim, da komot, ker je sladkor v bistvu samo zato, da se v njem sprosti eterično olje teh vršičkov in da nastane sirup, ko se stopi...

Jst bom letos poskusila z rjavim sladkorjemuser posted image Delam pa tako kot leleval in ga postavim na sonce.

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

clock-img

18.04.2007, 15:09

clock-img

romy

pencil-img

580

Smem vprašat, zakja pa je ta sirup uporaben?

clock-img

18.04.2007, 15:17

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

Jst ga uporabljam proti kašljuuser posted image

clock-img

18.04.2007, 15:19

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Romy, men je ta sirup enkraten pri prehladih. Eno žlico sirupa spijem in mi pomiri kašelj. Verjetno se ga še za kaj drugega rabi, sam jaz vem le za prehlade.

Hvala za informacije. Vršički vem, kakšni so, sam nisem vedla, kdaj so najprimernejši za izdelavo sirupa.
Še nekaj me zanima...kolk so debele te plasti? A naj bi bile enakomerno debele plasti vršičkov in sladkorja? S katero plastjo se zaključi? A je potrebno hermetično zapret al je vseeno?

clock-img

18.04.2007, 15:37

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

Jst delam kr "od oka" plasti, pa zaprem s tisto prozorno folijo za živila, pa gumico čez. 

clock-img

18.04.2007, 15:50

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

thnx

clock-img

18.04.2007, 18:35

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Približno enaka debelina ene plasti in potem še druge in tako ponavljaš do vrha. Količina sirupa je pa odvisna največ od količine sladkorja, zato ne pričakuj poln kozarec sirupa.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem