IZVIRNO SPOROČILO: Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina
Pri nas je enako imava zavarovanje za 100.000 to je življensko in za primer invalidnosti ki bi bilo v primeru 100% invalidnosti 300.000 Eur. Mesečno plačujeva cca 30 Eur. Varčevanje pa imava posebaj. Meni je zavarovanje pomembno zaradi kredita in če se od naju komu kaj zgodi neka varnost za drugega partnerja in otroke.
Midva razmišljava tako če dava lahko za zavarovanje za avto cca 1.000 Eur na leto pa lahko tudi sebe zavarujeva.
Tudi midva razmišljava enako.
Pred 15 leti sva sklenila življensko zavarovanje za primer smrti ali invalidnosti. Oba sva se zavarovala na isto polico, plačevala sva cca.50 EUR na mesec. Ravno ta mesec se izteka 15 let - plačala sva jim 10.000 EUR, izplačano dobiva 11.800 EUR. Ni veliko, če gledamo iz naslova obresti, kljub temu pa nekaj več kot samo vplačan znesek je. Seveda pa na to ne smeš gledati kot varčevanje ampak kot zavarovanje in neko varnost za družino, če se komu slučajno kaj zgodi. Na izgubi po 15 letih sigurno nisva...
Ne govorita o istih zadevah. To je tudi generalno problem, ker ljudje ne ločijo kombi zavarovanj (življensko + varčevanje) ter riziko življenjskih zavarovanj, kjer ni izplačila razen ob doživetju (torej smrti, invalidnosti).
Riziko življenjska zavarovanja absolutno priporočam, sploh če imaš kredite in partnerja, otroke. Tudi v primeru invalidnosti si s tem pokriješ del stroškov zaradi izgube dohodka. Varčevanje pa naj bo drugje, nikar mešati obojega, ker so same izgube!
Zavarovalna vsota naj bi bila
vsaj 100 plač, midva imava 200.000€ za smrt in 200.000€ za invalidnost.