writing-img

sladoled z vročimi malinami

clock-img

28.12.2007, 13:12

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

V zamrzovalniku imam maline in bi rabila recept za preliv za sladoled.

Pozna katera kak dober recept?

clock-img

28.12.2007, 14:00

clock-img

bučkabb

pencil-img

865

seveda ni problema, jaz ga poleti delam skor vsak dan

če imaš maline vzameš kak deci malinovga sirupa al pa gozdni sadeži(tisga za mešat sok), dodaš čist mal vode in nekaj žlic sladkorja, zavreš in dodaš sadje, pustiš da malo vre, da se sadje omehča.
v kozarcu z malo vode premešaš v tekočo zmes nekaj žlic gustina, da ni grudic. to zliješ na vrelo sadje in pustiš še malo vreti, da se preliv zgosti.

poskusi ni teško naredit in še zelo dobro je
oprosti ko ti nisem napisala točnih mer kolk daš vsega, ampak jaz tega ne počnem, delam po občutku
opozarjam, da ne dodajaš veliko vode al pa jo sploh ne dodaj če imaš zamrznjeno sadje, ker pol to spusti vodo in maš nakoncu zelo veliko tekočine in še gosto ni.

clock-img

28.12.2007, 14:08

clock-img

riders

pencil-img

475

Jaz delam še bolj enostavno.

Zmrznjeno sadje (ponavadi imam gozdne sadeže) dam v široko posodo, posujem s kristalnim sladkorjem in segrejem do prave vročine. Ni potrebno prav dolgo, ker se hitro odtaja in segreje. Potem prelijem čez sladoled.

clock-img

28.12.2007, 14:51

clock-img

Peteršilj

pencil-img

442

jaz pa jih podušim v rdečem vinu. v posodo dam  gozdne sadeže(maline, robide, borovnice),ponavadi imam zmrzjene, dodam sladkor in mešam, da se raztopi potem pa dodam malo rdečega vina ter še skupaj malo prekuham, potem pa polijem po sladoledu. Meni je božansko. V gostilnuser posted image ah to imenujejo  vroča ljubezen.

clock-img

28.12.2007, 15:56

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

IZVIRNO SPOROČILO: riders

Zmrznjeno sadje (ponavadi imam gozdne sadeže) dam v široko posodo, posujem s kristalnim sladkorjem in segrejem do prave vročine. Ni potrebno prav dolgo, ker se hitro odtaja in segreje. Potem prelijem čez sladoled.

Isto, le da med kristalni sladkor primešam še vanilijo!

clock-img

28.12.2007, 18:28

clock-img

Enolla

pencil-img

900

IZVIRNO SPOROČILO: riders

Enako.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

29.12.2007, 19:33

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

HVALA vsem.
Sem naredila kar malo po svoje ter od vsakega recepta malo vzela in bilo je.....NJAMSI! user posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem