Če je slepič vnet in se jim mudi, ker je preveč nevarno, da bi se razlil, potem operirajo klasično, po domače povedano naredijo zarezo in ven vzamejo.
Če pa imajo čas, če se slepič vnema zgolj včasih in če to uspejo zataušat za nedoločen čas, pa ga čez par mesecev spet prime, potem pa lahko operacijo naredijo laparoskopsko. Se pravi naredijo 3 čisto majhne luknice, eno pri popku, eno cca 15-20cm nižje in eno pri strani, da lahko kar čez tiste mini odprtinice slepič ven potegnejo, oz. eno luknico imajo za kamero, eno pa se mi zdi kontrolno, ali za kaj že, ne spomnim se.
Mene so operirali laparoskopsko in sem bila po operaciji kot rožica, nič ni bilo kaj grozno, sem se prec fajn počutila. Se mi je pa slepič vnemal in je bilo dobro, pa spet vnel in je bilo dobro, pa tako nekaj let.. zdaj je po operaciji seveda vse ok.
Aha, še to...če bi čakala v kliničnem na operacijo, bi čakala ful dolgo, potem so mi predlagali petra držaja, pa sem čakala meni se zdi da en teden ali dva, pa sem bila res zelooooo zadovoljna, po moje edina bolnica in dohtarji, s katerimi imam res pozitivne izkušnje. Zelo stara, neurejena bolnica, osebje pa zelo na nivoju, prijazni, strokovni. Pohvalno.