writing-img

slikanje zoba

clock-img

01.09.2008, 11:29

clock-img

Anonimen

Lep pozdrav.

Eno vprašanje. Sem v 14 tednu nosečnosti. Do sedaj vse OK in bp. Sicer me je začel boleti zob, mi ga je zobozdravnica odprla in mi ga zdravi. Ampak - moram ga it slikat.

Ali je varno slikati zobe v nosečnosti - sevanje...? Imam pomisleke, da nebi kaj škodilo. Kaj menite vi?

Hvala.

Lep dan vsem.

user posted image  

clock-img

01.09.2008, 11:49

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Ali je varno slikati zobe v nosečnosti - sevanje...?

Ne ni. Tko so meni rekli.

clock-img

01.09.2008, 13:19

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

Moj zobar je rekel, da dajo dvojno zaščito. Ampak če se je le možno temu izogniti, bi se jaz izognila.

clock-img

01.09.2008, 14:27

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Mene en zob že celo nosečnost čaka, da ga bom slikala, ko bom rodila. 

Ponosna mamica petih fantkov :)

clock-img

01.09.2008, 15:19

clock-img

Anonimen

če ni res zelo nujno, raje ne.

clock-img

01.09.2008, 15:20

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

če ni res zelo nujno, raje ne.

Se strinjam.

clock-img

01.09.2008, 17:58

clock-img

Tinko Polovinko iz M

pencil-img

40

Jaz zivim v Belgiji in tukaj res ne komplicirajo tako kot mi Slovenci user posted image
V 6. tednu sem sla slikat zob, ker sem imela pac vnetje in ni slo drugace. Najprej me je zobar prepriceval, da je OK, pa se zascito sem imela, potem sem pa se ginekologu povedala, da sem zob slikala, pa je samo zamahnil z roko in rekel, da gre za usmerjeni zarek, ki plodu sploh ne doseze, prav tako je tudi radiacija zelo majhna.

Ce znas anglesko, si v google vtipkaj: dental x-rays during pregnancy in ti vrze ven res veliko. Sicer vsi odsvetujejo slikanje v 1. trimesecju predvsem zaradi tega, ker ni nekih jasnih rezultatov raziskav. Pa beri malo bolj znanstvene clanke, ki se opirajo na kaksne raziskave.

LP

< Sporočilo je popravil Tinko Polovinko iz M -- 1.9.2008 18:00:37 >

clock-img

02.09.2008, 08:36

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Samo mali komentar, če letiš preko Atlantika dobiš enako dozo, kot bi si dal slikat pljuča.Pa je nemalo nosečnic, ki veselo letajo na Maldive in še kam.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem