cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

slivovi cmoki brez krompirja!

clock-img

19.09.2006, 13:44

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

nekje sem slišala, da se testo za cmoke da pripraviti tudi brez krompirja, kar je seveda hitreje in enostavneje....pa me zanima ali ima katera recept

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

clock-img

19.09.2006, 14:09

clock-img

MLIN

pencil-img

19

Jaz jih delam brez krompirja. Recept je pa napisan na Mlinotestovi ostri moki.

1/2 l vode zavreš, notri daš malo soli in 6 dag margarine, ko se stopi vmešam 32 dag ostre moke in malo mešam na štedilniku. Potem odstavim in ko se ohladi dam noter 2 jajca (mislim, da na moki piše 2-3) in to premešam.
Potem pa lepo oblikuješ cmoke in jih kuhaš ene 15 minut v slanem kropu. Na koncu jih še povaljam v praženih drobtinicah in posujem s sladkorjem.

So mi pa boljši kot krompirjevi. Če kakšen ostane za večerjo je še vedno mehek, krompirjevi pa pri nas ratajo trdi.

Dober tek!

clock-img

19.09.2006, 14:13

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

hvala lepa!user posted image user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

clock-img

19.09.2006, 14:20

clock-img

KATI321

pencil-img

178

Jaz pa delam cmoke, ne glede na to ali so slivovi, marelični ali pa marmeladni, vedno iz skutinega testa. Vzamem 1/2 kg skute, 1/2 kg moke in 1 jajco. Zgnetem v testo, katero je gotovo v 5 min. Cmoke kuham v slanem kropu cca 15 min., drobtinice, sladkor in
dober tek.

Skutino testo mi je dobro tudi zato ker jih lahko tudi zmrznem (vedno delam cmoke na zalogo), pač vzamem večjo količino.
Iz tega testa pa naredim tudi svaljke, katere pa lahko tudi kot pomfri spečeš za prilogo v olju ali pa jih ne sladkaš in jih ješ k zeleni solati.

clock-img

19.09.2006, 15:06

clock-img

Anonimen

Ja, iz skute ali pa iz svežega sira. 

clock-img

19.09.2006, 15:08

clock-img

petraz

pencil-img

1328

Hvala, tudi jaz bom probala tale recept..... user posted image

clock-img

10.02.2010, 19:53

clock-img

matejchy

pencil-img

1500

IZVIRNO SPOROČILO: KATI321

Jaz pa delam cmoke, ne glede na to ali so slivovi, marelični ali pa marmeladni, vedno iz skutinega testa. Vzamem 1/2 kg skute, 1/2 kg moke in 1 jajco. Zgnetem v testo, katero je gotovo v 5 min. Cmoke kuham v slanem kropu cca 15 min., drobtinice, sladkor in
dober tek.

Skutino testo mi je dobro tudi zato ker jih lahko tudi zmrznem (vedno delam cmoke na zalogo), pač vzamem večjo količino.
Iz tega testa pa naredim tudi svaljke, katere pa lahko tudi kot pomfri spečeš za prilogo v olju ali pa jih ne sladkaš in jih ješ k zeleni solati.

Tud js jih nardim s skuto.

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

clock-img

14.02.2010, 14:07

clock-img

bamby

pencil-img

4007

So pa dobro cmoki tudi iz instant krompirja, pa še hitro so narejeni user posted image . (Sorry, vem da si spraševala po cmokih brez krompirja user posted image )

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Hitri_slivovi_cmoki-11753.html

clock-img

14.02.2010, 14:11

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.02.2010, 16:27

clock-img

Korina1

pencil-img

1122

IZVIRNO SPOROČILO: KATI321

dober tek.

Za koliko oseb je to približno cmokov?

clock-img

16.02.2010, 08:55

clock-img

sanelaa

pencil-img

1016

Jaz tudi delam iz skute...............predvsem zato ker je hitreje, izognem se kuhanju in lupljenju krompirja user posted image  

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem