writing-img

služba ali porodniška

clock-img

19.01.2008, 19:21

clock-img

Anonimen

Podaljšanje pogodbe nisem dobila, ker sem bila noseča. Sedaj sem 6 mesecev po porodu. Na vidiku imam sanjsko službo, vendar bi morala nastopit v službo v mesecu, najkasneje dveh mesecih. Moj user posted image  ne more na porodniško. Nimam nikogar, ki bi lahko popazil na user posted image , za vrtec je premajhen. Ali obstaja kakšna rešitev??? Sicer bi rada ostala na porodniški ampak takšne službe sigurno ne bom več dobila, prav tako je v naših krajih nasploh težko, saj ni prostih delovnih mest. Po porodniški bomo pa zelo težko shajali z eno plačo.

clock-img

19.01.2008, 19:22

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Privat varstvo.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

19.01.2008, 20:24

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Če je res tvoja sanjska služba, pa še težko je dobit zaposlitev, potem bi se jaz odločila za privat varstvo - pa mogoče se lahko zmeniš, da v času, katerem bi koristila porodniško, delaš le 4 ure - potem jaz komot zaupam varstvo kakšni študentki. In še v rdnem vpisu otroka vpišeš v vrtec.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

19.01.2008, 20:28

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Jaz bi ti tudi svetovala privat varstvo. Če je tako bajna služba, si ga za teh par mesecev, dokler je user posted image  premajhen za vrtec, lahko privoščiš.

clock-img

20.01.2008, 18:19

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Privat varstvo. Ni dileme.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

20.01.2008, 18:41

clock-img

karin412

pencil-img

747

Res se provaj zmenit za polovični delavnik. V primeru, da ti ne pustijo in bo otrok vsaj 8, 9 ur ali več brez mamice,pa jaz ne bi šla v službo. Dojenček je samo enkrat, službo boš pa vsaj teoretično dobila tudi kasneje, čeprav ne sanjske.

Poznam primer ko je ena punca dobila že med porodniško službo na Ministrstvu za okolje in je šla delat po 6 mesecih, otroka pa je pazila njena mama.

clock-img

20.01.2008, 18:49

clock-img

december06

pencil-img

624

Jaz bi šla delat. Samo, bi imela varstvo. V tvojem primeru pa je edina rešitev privat varstvo. Pa naj še mož malo pokombinira z rednim dopustom če gre. Pa malo zavlačuj do kdaj lahko prideš, pa kakšno uro manj če se bo dalo. Saj ne rabiš delat polovični delovni čas, saj lahko tudi 5,6 ali 7 ur na dan.

clock-img

21.01.2008, 13:02

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Znanka je sprejela službo, ko je imel otrok 7 mesecev. Sta najprej mislila, da bo mož nadaljeval, pa je prav tako dobil boljšo službo. Oba sta službi sprejela, otrok je bil pa pri starih starših.

Če le najdeš privat varstvo, bi bilo verjetno kar v redu. Sicer pa, 7 mesecev porodniške imaš že mimo, doma si lahko še do 2 meseca (kot si napisala, kdaj bi morala začeti delati), tako da ti zmanjkajo samo3 meseci do konca porodniške, kar pa ni tako veliko.

clock-img

23.01.2008, 02:13

clock-img

obrigit

pencil-img

118

Odloči se za jasli mislim da tam jemljejo otroke od 6 mesecev dalje ali privat varstvo, če je služba res vredna tega.

clock-img

23.01.2008, 09:33

clock-img

mala zirafa

pencil-img

2483

Jaz sem porodniško prekinla ko je ta mala imela šele 5 mesecev, bil je mož z njo.On brezposeln, moja porodniška pa je znašala takrat borih 96.000 sit.Seveda sem šla delat in po 18 mes. delo zgubila.Tega ne ponovim nikoli več.Raje nimam otrok.Oz. raje si garantiram stalno službo in potem zanosim.
Nimaš druge, kot privat varstvo.
Pa še to v vednost, če prekineš porodniško predčasno, ti pripada najmanj 5 por. nadomestil oz. razlika do izteka.Lahko za varstvo otroka, gradb. material, najemnino...
Pozanimaj se na socialni.Jaz imam v dobrem 5 nadomestil za plačio vrtca in je super.Več ti jih država ne izplača.3 nadom. sem pa zgubila.
Pa srečno!

clock-img

23.01.2008, 16:02

clock-img

Anonimen

Pa je res sigurno to sanjska služba? Drugače pa je  rešitev privat varstvo. Pa dobro uredi. LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem