writing-img

smejalni plin

clock-img

15.02.2010, 10:26

clock-img

lokvanj22

pencil-img

30

Zdravo!

Mene pa zanima ce je katera ze slisala za smejalni plin? To ti dajo pri porodu in kot sem jst slisala da potem se samo smejis.
A je katera ze poizkusila?
Lp

clock-img

15.02.2010, 11:15

clock-img

gupika

pencil-img

244

Ja meni so dali ta plin. Celo noč sem imela popadke na 5 minut, že kar močne, tako da sem zjutraj bila že čisto pri koncu z močmi, ko so se začeli tapravi popadki. Vse me je že bolelo, dali so mi v žilo nekaj proti bolečinam, tramal v anus in tudi ta plin. In res sem se ene 5 minut smejala, kljub bolečinam. No potem sem se začela pa že jokat od bolečin.

lp

clock-img

15.02.2010, 11:16

clock-img

ZvezdicaZaspanka

pencil-img

293

Masko s smejalnim plinom sem imela jaz pri prvem porodu. Verjemi, da ti ni do smeha, ko rojevaš...sploh, ko se začne zares. Masko sem pa tako držala, kot da bi bila moja rešiteljica. Ne vem ali je pomagala ali ne. Pri drugem porodu sem takoj zahtevala, da mi dajo masko...za vsak slučaj. A ravno takrat so bile vse zasedene. Tako da sem rodila brez maske.
Razlika: prvič sem rodila dvojčke, z masko. Bolelo je, a se mi zdi, da je drugi porod bolj bolel, čeprav je bil samo en otrok. Res pa je, da sem na prvi porod bila veliko bolj pripravljena, za drugi porod pa skoraj nisem imela časa in mi je bil kar malo "odveč"... Pa še po prvem porodu mi je bilo slabo, se bruhala (predvidevam, da zaradi plina). Ne vem pa, če je katera opazila povezavo med plinom in izpadanjem las? Po prvem porodu so mi lasje ful izpadali, zdaj po drugem pa nič....je možno, da je zaradi plina?

clock-img

15.02.2010, 11:18

clock-img

gupika

pencil-img

244

Jaz nisem imela nobenih posledic. Pa sem imela masko 4 ure. Za vsak popadek so mi jo dali gor.

lp

clock-img

15.02.2010, 11:24

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Zakaj pa dajo ta plin, da so manjše bolečine? user posted image

clock-img

15.02.2010, 12:16

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Jaz sem ga čutla ja in čeprav sem rojevala, sem mela neki trenutkov prav ene fleše kot da bi bila zadeta. user posted image
Dajo ti ga, da mal ublaži vse skupi sam na vsako ne deluje isto.

clock-img

15.02.2010, 12:29

clock-img

silmarillion

pencil-img

90

pri meni ni nic deloval, mal si omoticn bolecine pa sigurno ne odpravi

izpadanje las pa pomoje nima veze z plinom ampak z snovmi (vitamini, minerali...) ki telesu primanjkujejo,
ce si imela prvic dvojcke ti je sigurno teh snovi bolj manjkalo

meni so tudi izpadali ker sem polno dojila
dobro je jesti dodatke

lp

GAJA naGAJA

clock-img

15.02.2010, 12:36

clock-img

mini86

pencil-img

6050

Verjemi, da ti ni do smeha, ko rojevaš...sploh, ko se začne zares. Masko sem pa tako držala, kot da bi bila moja rešiteljica.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čisto enako

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

15.02.2010, 14:42

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

16.02.2010, 11:45

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

moja sestra je rojevava s tem smejalnim plinom,in je imela kar ene čudne fleše:govorila je bedarije,pol se ne spomni,bruhala je..user posted image

jaz sem rodila brez maske(so mi jo vsiljevali) in brez kakšnih drugih pomagal-in mi ni žaluser posted image

clock-img

16.02.2010, 11:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

16.02.2010, 14:49

clock-img

naja78

pencil-img

2169

ojla.
to je dušikov oksidul,po domače kao smejalni plin.
poskusila???user posted image user posted image user posted image saj ti ga kar ponudijo,ko te tako boli.user posted image user posted image
in misliš da pomaga???user posted image redko katerim.ja ene so kao zadete,men je šlo na bruhanje in ful me je dušilo tako da ni nič na tem.
ti raje reči če bo prehudo za kako ORNK DROGO.user posted image

clock-img

17.02.2010, 18:10

clock-img

isobel

pencil-img

289

Meni se ni nič smejalo, le omotična sem bila in imam velike črne luknje v spominu, tako da se za tisti čas tudi ne spomnim bolečin, pa sem imela tudi popadke na 5 minut, masko pa gor kar 6 ur.

clock-img

17.02.2010, 20:16

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Tudi meni se zdi, da je bila tale maska le nekakšno "mašilo" med popadki, ker pomagala mi ni čisto nič, stranskih učinkov pa tudi nisem imela nobenih. Po moji oceni, brezveze....user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

18.02.2010, 13:22

clock-img

šrimpf

pencil-img

401

mene je kar konkretno zadelo, po prvem vdihu kot da bi mal popustila bolečina, še neki sm začela prepevat (skupaj s pesmijo na radiu). imam pa obupne spominske luknje, treh četrtin poroda se sploh ne spomnim, čeprav je trajal celih 8 ur in se končal s carskim rezom. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem