writing-img

smetanova omaka

clock-img

25.06.2007, 20:42

clock-img

karmy

pencil-img

2530

kako jo naredite? jaz bi jo ful rada naredila pa se je ne upam spravt delat da ne bom kj zaj.....

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

clock-img

25.06.2007, 20:44

clock-img

Anonimen

za kaj pa?

clock-img

25.06.2007, 20:45

clock-img

Anonimen

JAz vem dobro in simpl za testenine, če te zanima user posted image

clock-img

25.06.2007, 21:37

clock-img

saraja

pencil-img

770

Ta recept pa še mene zanima!Se tudi priporočam!

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

clock-img

25.06.2007, 21:49

clock-img

sato

pencil-img

249

Jaz na drobno narežem malo čebule, pražim, da postekleni, nato pa zalijem z mešanico sladke in kisle smetane (pol-pol). Smetano dobro zmešam, preden jo dodam čebuli- da postane fajn tekoča. Nato pa pustim nekaj časa kuhati, da dobro prevre. Solim, popram in vlijem na torteline. Njam.

clock-img

25.06.2007, 23:44

clock-img

karmy

pencil-img

2530

aja so različne omake za različne priloge?user posted image no razmišljam da bi zravn puranjih zrezkov naredila omako... pa testenine ja...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

clock-img

25.06.2007, 23:51

clock-img

Anonimen

Zrezke popeces na olju, prej jih posolis, gor narezes se cesen (na ''listke''), ko so zrezki peceni, jih popopras, dodas malo zacinke/vegete oz. zacimbe, ki so v njej, zalijes z vodo + moko (1 dcl vode + 1 zlicka moke npr.), prevres, ce je ful redka omaka, jo se malo zgostis z moko + vodo, ce ne pa samo se dolijes malo sladke smetane, prevres in je. Lahko dodas se mal cebule v prahu in zacimbe za pico (origano in to, ampak jaz ne dam)

LP

clock-img

26.06.2007, 09:02

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Zrezke spečeš na malo olja. V lončku žmešaš kislo smetano, malo ostre moke, vegeto in obvezno origano ter malo vode. Mešanico preliješ po zrezkih, malo pokuhaš in okusna jed je pripravljena. Moj možek obožuje to smetanovo omako, zraven pa paše kakšen kruhov cmok al pa njoki. Če mi od nedeljskega kosila ostane pečenka, jo vedno naslednji dan, ko je že "suha" naredim v tej omakci, le da meso samo pogrejem na malo olja.

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

26.06.2007, 10:34

clock-img

jade1

pencil-img

473

Jaz popečem puranje zrezke ali za gobovo omako šampinjone (posolim po okusu).  Zalijem s sladko smetano, malo kisle smetanedodam par tikotnih topljenih sirčkov in malo mešam ter pustim, da se sirček raztopi.
Aja samo pol je to že sirova omakca.

clock-img

26.06.2007, 10:38

clock-img

jade1

pencil-img

473

clock-img

26.06.2007, 12:49

clock-img

Anonimen

Za testenine:

slanino narežem na koščke ali katero drugo klobaso, panceto..., prepražim, da zadiši, potem dodam na kolobarje narezan por čisto malo še prepražim (ne sme porjaveti), zalijem z Vrhnjem za kuhanje (DUKAT) malo popram dodam še rožmarin in je odlična omakica po 3 minutkah kuhanja  tukaj. user posted image

LAhko pa delaš samo od pora naprej in na koncu na testenine potreseš na tanko narezan pršut. LAhko dodaš še vmes grah.

< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 26.6.2007 12:51:02 >

clock-img

26.06.2007, 12:55

clock-img

tosja

pencil-img

3706

user posted image  user posted image  user posted image  jaz delam tako kot argetka user posted image , sam ne uporabljam smetane iz kravjega mleka ampak SOJINO smetano za kuhanje, ali pa riževo...njammmmi user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

27.06.2007, 08:29

clock-img

Enolla

pencil-img

900

Jaz delam pa takole: puranje zrezke spečem v teflon ponvi (kao žar) na malo maščobe. Zrezke začinim s soljo in poprom. Ko so pečeni jih dam na toplo in v ponev vlijem smetano za kuhanje, dodam na lističe narezan česen ter začimbe (origano, baziliko, rožmarin - to je čisto odvisno kakšne volje sem ko kuham se pravi od navdiha,), smetano zalijem z malo vode ali juhe, malo prevrem do primerne gostote in dodam zrezke, da se segrejejo in to je to.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem