writing-img

solata iz testenin

clock-img

18.04.2007, 08:55

clock-img

ksenjak

pencil-img

1919

Prosim za kakšen recept za solato iz testenin. Naj povem, da bo kot priloga mesu na žaru.

Hvala

clock-img

18.04.2007, 09:01

clock-img

Anonimen

Jaz dam testenine, potem šunko in sir, narezano na koščke, rdečo, rumeno in zeleno papriko, kisle kumarice in majonezo. Lahko pa dodaš še kaj, po želji.

clock-img

18.04.2007, 09:03

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Posebnega recepta jaz nimam. Skuham pač testenine bolj al dente (peresnike ali polžke) in jih ohladim pod mrzlo vodo. Potem pa zrežem še (približno v velikosti testenin): paradižnik, papriko, kumare, ponavadi dam noter še kuruzo, al pa mlado čebulico.
Začinim kot navadno solato s kisom, oljem in soljo, dodam pa še začimbi baziliko in koper.

Po vrhu lahko še malo s sirom potreseš, če želiš.

Variant je ogromno. Dober tek!

clock-img

18.04.2007, 09:04

clock-img

srki

pencil-img

9222

Jaz delam isto kot Hijenca.

Lahko dodaš malenkost kisa ali pa kakšen preliv za solate.

clock-img

18.04.2007, 09:16

clock-img

tintin

pencil-img

3293

Pol kilograma češnjevca (paradižnika), pol sveže kumare, 250g testenin, pest narezanih oliv, dve žlici drobnjaka, 2 stroka česna, sol, poper, malo bazilike, 5 žlic kisa in 5 žlic olivnega olja. Stoji naj 2 uri v hladilniku.
To je recept J. Oliverja  - krasnouser posted image

clock-img

18.04.2007, 10:15

clock-img

blak

pencil-img

660

Jaz delam enako kot tintin, le da dam še na kocke narezano mocarelo. 

clock-img

18.04.2007, 11:18

clock-img

tintin

pencil-img

3293

Blak, saj jaz bi jo tudi, samo moj ne mara sira user posted image Midva dostikrat tole solato narediva in jo vzameva na izlet za kosilo ali pa na potovanje (če greva kam dlje z avtom npr. poletno popotovanje). Njamsi dobro.

clock-img

18.04.2007, 18:45

clock-img

bamby

pencil-img

4007

V makaronovo solato lahko praktično vse zmečeš noter user posted image  (sir, šunko, kumarice, koruzo, papriko vseh vrst, paradižnik, olive, tuno..... nekaj žlic majoneze, sol (ni nujno), poper, morda malo senfa...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem