writing-img

sončenje

clock-img

29.06.2007, 10:00

clock-img

rojena pod srečno zv

pencil-img

28

pozdravljene, zanima me nekaj: vem da je sončenje nepriporočljivo, in sedaj me zanima, če se lahko sončim tako, da si dam brisačo čez trebušček??? al tudi to ni priporočljivo?

... PDP 12.11.2007 ...

clock-img

29.06.2007, 10:05

clock-img

Anonimen

no dobr jz se glih nism preveč sončla k sm bla nosečaker  mi tud pasalo ni me je pa enkrat ornk opeklo po trebuhu pa ni blo panike,....drgač sm se pa sonca mal izogibala...

clock-img

29.06.2007, 10:08

clock-img

Anonimen

Pušenjak pravi, da se lahko user posted image čist normalno sončite.. Le opekline znajo biti nevarne za vas, ne za user posted image ... Tako, da hitro na sonce..user posted image

clock-img

29.06.2007, 10:14

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Kolikor vem ni škodljivo sončenje.

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

29.06.2007, 10:53

clock-img

Pikica pokica

pencil-img

796

Točno tako. Samo sončenje med nosečnostjo ni nič bolj škodljivo kot drugače. Tako ali tako pa dermatologi sončenje odsvetujejo.
Problem pri nosečkah je, ker se samo telo hladi, otrok v maternici pa ne. Zato trebuščka ravno ne izpostavljajte najmočnejšemu soncu, če pa se malo posončite v bolj "varnih" urah, pa ne bo nič narobe.  

clock-img

29.06.2007, 11:57

clock-img

Mokka1

pencil-img

85

Meni je ginekologinja odsvetovala sončenje zaradi dveh stvari: 1. pregrevanje telesa in s tem pregrevanje otroka, 2. melanin v naši user posted image koži se neenakomerno izloča in lahko postanemo in potem tudi po nosečnosti ostanemo lisaste - ona mi je pokazala njen vrat, kjer so ji ostale velike pigmentne lise.
Jaz imam srečo, da niti nisem ljubitelj sončenja in vročine...

clock-img

29.06.2007, 12:47

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Jaz sem bila lani noseča v Turčiji in sem se normalno sončila brez brisače na trebuščku ipd. Je pa res, da sem bila na plaži cca. od 9-ih do 12-ih in od 17-ih do 19-ih, pa se samo zaradi vročine, ampak zaradi slabosti user posted image user posted image .

clock-img

29.06.2007, 13:44

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

2. melanin v naši koži se neenakomerno izloča in lahko postanemo in potem tudi po nosečnosti ostanemo lisaste - ona mi je pokazala njen vrat, kjer so ji ostale velike pigmentne lise.

Ja, no, moja prijateljica jih tudi ima pa se ni v nosečnosti niti enkrat sončila, tako da je to čisto odvisno od tipa kože.
Jaz sem bila v prvi nosečnosti full na soncu, pa je bilo vse ok. No, sedaj sem spet in do sedaj je še vse ok...Kaj pa naj, mi pač paše sonceuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

29.06.2007, 22:37

clock-img

eya

pencil-img

4615

Se strinjam s tem, da zmsončenje na otročka nima nekega vpliva na tvojega otročka. Na tvojo kožo pauser posted image

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

07.07.2007, 22:26

clock-img

nemrak

pencil-img

1041

user posted image user posted image ,
jaz sem pravkar s 13 dnevnega dopusta. Pa sem se nomalno sončla. Mi k+je prav pasalo malo se pogreti. res pa,da sem se izogibala najmočnejšemu.
Pa visok faktor sem uporabila in nisem dobila nobene opekline.

clock-img

08.07.2007, 10:20

clock-img

mama06

pencil-img

2080

Pozdravljene,

sončenje kot takšno ne škodi ne vam ne otroku, če je v mejah normale. Meni je G dejala, da lahko grem tudi v solarij. Paziti pa moramo, da nismo predolgo na soncu, ker lahko pregretje povzroči predčasen porod, kar si pa seveda ne želimo in se je pač eno poletje boljše bolj paziti in v senci piti ledeno kavo, kot pa se nastavljat soncuuser posted image

LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem