writing-img

sonce, krema

clock-img

18.05.2009, 12:59

clock-img

abc123

pencil-img

352

Pri teh temperaturah bi svojo 4 mesece staro punčko oblekla v body s kratkimi rokavi in 3/4 hlače, brez nogavičk. Zanima me, kako je s tako majhnim dojenčkom: koža in sonce. Seveda smo v senci, ampak ko gremo z vozičkom se težko izognemo soncu in tako nogice včasih pristanejo na soncu, glavica je v senci (je še v košari). Ali lahko direkno na kožo sveti sonce oz. kako naj rešim to zadevo?
Kaj pa zaščitne kreme? Ali lahko mažem tako malega dojenčka?

clock-img

18.05.2009, 13:34

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

plenico daj čez spodnji del vozička. uporabi ščipalke user posted image

mazanje s kremo - kaj pa vem, jaz raje ne bi, če se da izognit. naša je bila stara 1 leto, ko je bilo poletje in je bilo bolj težko pokrivat doječka, ki že sedi in trga dol z vozička, vse kar lahko doseže user posted image tako da jaz sem jo kar mazala, ko je rogovilila, brcala, kobacala in se sklanjala čez voziček. samo je bila večja.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 18.5.2009 13:36:46 >

clock-img

18.05.2009, 14:03

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Mazala je tud jaz ne bi. In je ne bom. Tamala je namreč stara 3m. Čez voziček pa plenico in stvar rešena.user posted image

clock-img

18.05.2009, 21:25

clock-img

novopecena

pencil-img

840

mi smo v trgovini z bio in naravnimi zadevami kupili kremo Lavera in sem ga mazala. začela sem ko je bil star glih 3mes

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

clock-img

19.05.2009, 09:15

clock-img

Anonimen

nekje do 1. leta se ne maže nič in jst bi se tega držala ( no, se tud bomuser posted image ) ker te kreme, pa so lohk še tako naravne, vsebujejo snovi, ki niso primerne za dojenčkovo kožo. pa itak dojenček nima kaj na direkt soncu delat, tist če mu pa nogice sonce obsveti vsake tolk, pa tud ni nevarno, sploh če ni čez tahujš vročino.

clock-img

19.05.2009, 14:11

clock-img

Gilo

pencil-img

154

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

nekje do 1. leta se ne maže nič in jst bi se tega držala ( no, se tud bomuser posted image ) ker te kreme, pa so lohk še tako naravne, vsebujejo snovi, ki niso primerne za dojenčkovo kožo. pa itak dojenček nima kaj na direkt soncu delat, tist če mu pa nogice sonce obsveti vsake tolk, pa tud ni nevarno, sploh če ni čez tahujš vročino.

S kremam se naj ne bi mazal dojenčka do 6 mes. ne do 1 leta.

Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa. (Elisabeth Stone)

Kadar srce joče za tistim, kar je izgubilo,
se duh smeji zaradi tistega, kar je našel...

clock-img

19.05.2009, 15:00

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

Tudi meni so v lekarni rekli, da se po 6. mesec u lahko namaže. Mi imamo od eucerina, ZF 25. Tudi čez pleničko prodrejo sončni žarki, zato to ni rešitev. Idealna zaščita pred soncem je bit v notranjih prostorih...Pa smo seveda vsi raje vzunaj v tem letnem času user posted image

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 19.5.2009 15:01:26 >

clock-img

19.05.2009, 15:36

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Tudi meni so v lekarni rekli, da se po 6. mesec u lahko namaže. Mi imamo od eucerina, ZF 25. Tudi čez pleničko prodrejo sončni žarki, zato to ni rešitev. Idealna zaščita pred soncem je bit v notranjih prostorih...Pa smo seveda vsi raje vzunaj v tem letnem času user posted image

Imaš tudi oblačila, ki ne prepuščajo UV žarkov. Mi smo jih kupili, ko smo 4,5 mesečnika peljali v tople kraje. Super se obnesejo.

clock-img

20.05.2009, 12:00

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Dojenčka naj ne bi mazali s kremami z zašč. faktorjem do 6. meseca. Ko pa se jih začne uporabljat, je npr. faktor 25 ali 30 dovolj, ker tisti višji (np. 50) imajo občutno več kemije, zaščita pa ni občutno večja.

clock-img

20.05.2009, 14:33

clock-img

koala

pencil-img

5539

Jaz svojega do 6-ega meseca nisem mazala, sem mu pa kupila pepny senčnik ki ima faktor 35.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem