Očitno smo ženske »sprogramirane«, da se prej kot moški zbudimo ob otroškem joku.
Mislim, da zato poskrbijo hormoni. Jaz se že v

za vsak drek zbudim in težko nazaj zaspim, pa sicer nimam s tem problemov. Po porodu je to še potencirano na 100to potenco. Ampak po par letih se unese - sploh če imaš otroke navajene, da pricapljajo k tebi - potem sem mirna, če bo karkoli narobe, bosta itak ali jokali in bom slišala ali pa prišli. Res pa je, da živimo v tini-mini stanovanju in spimo pri odprtih vratih (v najino in v njuno sobo)... Tako da bi težko preslišala.
Meni je lubi rekel, da naj ga zbudim, da mi jo on da. Najprej se mi je še trapasto zdelo, da ga bom budila, da mi jo on iz zibke dvigne, ampak potem sem bila pa že tako crknjena, da sem to res začela delat. In mi je pomagalo, ker lažje nazaj zaspiš, če se ne dvigneš, je drugače, vsaj meni. potem se je pa tudi on navadil slišat otroški jok in zdaj navadno oba trzneva. Se pa zgodi, da je en od naju čisto koma in samo tadrugi sliši, verjetno res večkdat jaz, ampak se je zgodilo tudi že obratno.
Mislim, da sama ne bi mogla preživet s svojo vzgojo brez njegove pomoči. Ker mali sta se non stop dojili in takrat sem se itak morala zbudit, če bi pa še vsakič vstajala in ne vem kaj...ne bi pa spala točno nič (probala in ej bilo točno tako). na koncu sta veliko večino časa lepo spali z nama v postelji - oni sta bili itak najbolj srečni, če sta se naju tiščali, midva sicer nisva tako dobro spala, ampak vsaj sva vsaj malo spala...