writing-img

splav z tabletko

clock-img

10.08.2009, 16:14

clock-img

Anonimen

do katerega tedna nosečnosti, je možen splav z tabletko? sprašujem v imenu prijateljicce, ki je 8m po CR zanosila vnovič.

clock-img

10.08.2009, 16:33

clock-img

Anonimen

Sprva smo tovrstne prekinitve nosečnosti opravljali le do 6. tedna nosečnosti (do 49. dne od prvega dne zadnje menstruacije), zdaj pa v okviru novih raziskav SZO opravljamo prekinitve tudi do 9. tedna nosečnosti (do 63. dne od prvega dne zadnje menstruacije).

http://www.viva.si/clanek.asp?id=1940

kaj pa prej? ni pomislila na tabletke???user posted image

clock-img

10.08.2009, 16:41

clock-img

margot

pencil-img

40

tableto za jutranji splav moraš popit v 48 urah najboljše pa v roku 24 ur , mislim ,da je tako .Na daljšo dobo ne deluje.

kar se tiče tablet -so ženske ki ne prenesejo hormonske kontracepcije , sicer pa je to ,čisto osebna stvar in pravica
včasih je pač tako , da je potrebno splavit

clock-img

10.08.2009, 16:43

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Tule pobrskaj ali vprašaj:
http://med.over.net/forum5/list.php?19

clock-img

10.08.2009, 16:45

clock-img

Anonimen

samo katero tabletko ona misli?
tisto, ko jo je potrebno vzeti takoj, al tisto kasneje, ki splav dejansko povzroci?

clock-img

10.08.2009, 16:47

clock-img

Anonimen

aja se nekaj....
ce je razlog za splav carski rez pred 8imi meseci naj se prvo posvetuje z zdravnikom. lahko, da ne bo nic narobe ce s5 zanosi. ne vem. samo nasvet.

sicer pa je to ,čisto osebna stvar in pravica

se strinjam in nikogar ne obsojam.

clock-img

10.08.2009, 16:50

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

samo katero tabletko ona misli?
tisto, ko jo je potrebno vzeti takoj, al tisto kasneje, ki splav dejansko povzroci?

Čisto jasno piše:
"do katerega tedna nosečnosti, je možen splav z tabletko? sprašujem v imenu prijateljicce, ki je 8m po CR zanosila vnovič."

Anonimen: na forumu dr. Pušenjaka sem našla tole:
"V kolikor bi po naključju res bili noseči, je seveda možen tudi splav z abortivnimi tabletkami, vendar ne doma oziroma ne na recept. Omenjeni psotopek se prav tako izvede pod nadzorom v bolnišnici in ker zadeva še ni registrirana, niti ne povsod temveč za zdaj le na Ginekološki kliniki v Lj in še to ne do 10.tedna, dokelr je dovoljen spalv na zahtevo temveč le do 7. tedna, do kolikor vemo,da te tabletke dokaj zanesljivo učinkujejo. Tabletke delujejo tako, da prekinejo stik med nosečnostjo in rumenim telescem, ki prvih 10 tednov skrbi za vzdrževanje nosečnosti in če le to propade, propade tudi nosečnost."

Aha, še tole:
"abortivna tabletka je na voljo v večini bolnišnic z ginekološkim oddelkom, če ne v vseh (??), ni pa v ambulantni uporabi, torej v perifernih ambulantah ni na voljo."

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 10.8.2009 16:58:09 >

clock-img

10.08.2009, 17:03

clock-img

Anonimen

na forum dr. Pušenjaka sem že postavila vprašanje, čakam še na odgovor ker pa sama o tem nevem nič, prijateljica pa je nestrpna, sem povprašala še tukaj. 
sem pa mislila na tabletko, ki povzroči splav in ne 24urno po SO.

clock-img

10.08.2009, 17:09

clock-img

Anonimen

kaj pa ce bi kar poklicala svojga ginekologa? bo navec zvedla po mojem

clock-img

10.08.2009, 17:11

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

kaj pa ce bi kar poklicala svojga ginekologa? bo navec zvedla po mojem

je naročena v sredo pri osebnem, vendar verjamem, da se ji zdi do takrat neskončno dolgo.

clock-img

10.08.2009, 17:22

clock-img

Anonimen

ma par tednov je sigurno cas. do srede pa verjamem da se ji bo vleklo.

clock-img

10.08.2009, 22:13

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

na forum dr. Pušenjaka sem že postavila vprašanje, čakam še na odgovor ker pa sama o tem nevem nič, prijateljica pa je nestrpna, sem povprašala še tukaj. 
sem pa mislila na tabletko, ki povzroči splav in ne 24urno po SO.

Aha, sem videla, da je zdaj odgovoril glede CR-ja oz. zanositve po CR-ju. Glede abortivne tabletke sem ti pa prej že našla podatke - en post višje od tvojega, ki ga citiram user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem