IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
Zivljenje in tehnika. revija, ki sisa vse ostale, vkljucno z National Geographicom (ki itak temelji na slikah).
pa knjige - po mojem karkoli, ne nujno klasika. sama berem bistveno manj, kot bi zelela, ampak vcasih lahko za kakim nezanim naslovom odkrijes zgodbo, ki ti pozivi sive celice
Jest nikol nisem razumela fascinacije ne nad ŽiT, ne nad NG, ne nad GEO. s tem da na slednjo sm bla naročena večino oš. jest sm oboževala GEA, dokler je bil; odkar ga pa ni pa berem Science illustrated... res pa je da ne maram preveč potopisov (zato verjetno ne NG) in ne astronomije (zato verjetno ne GEE).
Sicer pa v času interneta... znanstveni blogi (jih je malo morje, z vseh možnih področij in veliko je dobrih, pisanih s strani strokovnjakov na svojem področju) in podcasti. pa Wikipedia seveda, z določeno mero kritičnosti. pomaga tudi če maš koga s katerim lahko debatiraš o določeni temi (npr za silvestrovo sva z mojim gledala DaVincijevo šifro in me je vprašu v čem je fora Templjarjev... pa sva mela dvourno debato takoj).
Križanke so kul, dokler jih ne pogruntaš. Meni recimo ustrezajo ene ali dvoje na slovenskem trgu in potem hitro ugotoviš da imajo zlo omejen spekter in gesel in znanja v njih.
za spomin kot tak pa men pomaga učenje na pamet, kot v oš... pesmice
noble and children respected their elders.