writing-img

srbenje

clock-img

25.04.2008, 20:06

clock-img

holly63

pencil-img

11

Cao, jest sem zdej v 35.tednu, pa me že kakšen teden srbi celo telo. Sem šla k zdravnici pa je rekla, da je to zaradi tega, ker nosim fantka in je povecana kolicina testosterona v telesu. Drugace pa zatekam v gleznje in si moram vsak dan meriti pritisk in nic soli. Glede srbenja me malo skrbi, ker tega nikjer nic ne omenjajo, razen srbenje trebuha, ko se siri. Aja pa nimam suhe koze, da bi blo zaradi tega.

Hvala za odgovor!

clock-img

25.04.2008, 20:11

clock-img

gaja27

pencil-img

72

Mene je srbelo kak mesec nazaj (cca 30. teden). Najprej le po nogah, potem celo telo. Sem ugotovila, da me začne, ko imam oblečenega kaj opranega (niti ne z mehčalcem), ko spim v sveže preoblečeni postelji... Je blo kar grozno. Zdaj se je na srečo umirilo.

clock-img

25.04.2008, 20:33

clock-img

holly63

pencil-img

11

Hvala za odgovor, sam ni od tega, ker sem ze vse probala, pa najbolj me srbijo dlani, gleznji in vsi pregibi.

clock-img

25.04.2008, 20:56

clock-img

gaja27

pencil-img

72

Pol pa poskusi z Bepanthen kremo. Meni je kr mal pomagalo.
Mogoče pa kaj takega ješ... saj veš... v nosečnosti smo tudi na to bolj občutljive.

clock-img

25.04.2008, 21:09

clock-img

Čupka

pencil-img

666

Možno je, da je kaka alergija. Je pa lahko srbenje, kolikor vem, tudi eden od znakov diabetesa. Kdaj pa so ti nazadnje preverili "cuker"?

clock-img

25.04.2008, 21:28

clock-img

eva1

pencil-img

4835

So ti pogledali jetrne teste? Če niso, reci G če ti lahko pregledajo kri, bo že vedela zakaj se gre!

clock-img

25.04.2008, 21:35

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

to zaradi tega, ker nosim fantka in je povecana kolicina testosterona v telesu

Ma, kako pa zdravnica lahko reče kaj takega? user posted image

Močno srbenje kože je v nosečnosti lahko tudi znak odpovedi jeter.

clock-img

26.04.2008, 08:16

clock-img

dm

pencil-img

19

Mene je tudi zelo srbelo,spraskala sem se tudi do krvi, pomagalo pa mi je mrzlo tušanje. Tudi meni G rekla, da nosim fantka, rodila sem punčko in sicer 10 dni prej. Če je bil razlog srbenje, ne vem.. Ginekologinja me je poslala k dermatologu le ta pa mi je naredil lab preiskave in mi predpisal neka mazila, vendar mi je bolj pomagal hladen tuš. Glede na izkušnjo prosi za krvne preiskave in tudi preiskavo urina, pozorna bodi na bilirubin, naša je imela visoko zlatenco, ne vem pa, če je to bilo povezano z mojim srbenjem. Ko sem rodila, je srbenje zginilo. Srečno.

clock-img

26.04.2008, 09:45

clock-img

holly63

pencil-img

11

No do ponedeljka bom počakala, če mi bo uspelo, ker ponoči, če se zbudim se začnem tako praskati, da mi koža kar vre. Urin pa mi je zdravnica že pregledala in imam uredu, ampak glede srbenja pa ni bila nič zaskrbljena, pa čeprav sem ji povedala, da me močno srbi. Drugače pa sem prebrala, da je to tudi zaradi močnejšega pretoka krvi in raztezanja kože in pride do tega. Na to, da bi bilo pa kaj narobe z jetri pa raje ne pomislim. Zdejle pa pod mrzli tuš, da se malo ohladim.

Cao!

clock-img

26.04.2008, 18:32

clock-img

Majabo

pencil-img

553

mene je zaradi srbenja poslala na jetrne teste
pa se pojavi le obcasno pod koleni
se pa namazen z bepantenom.....

clock-img

27.04.2008, 11:02

clock-img

mary1

pencil-img

31

Če te res srbi celo telo, potem ne bi smela odlašati z jetrnimi testi. Meni so jih naredili že dvakrat, je bilo na srečo ok, ampak nikoli ne veš.

clock-img

28.04.2008, 08:29

clock-img

Jullija

pencil-img

131

Jaz sem imela isti problem okrog 38 t. Srbelo me je celo telo, razen po obrazu in imela sem rdeče pikice in rdeče flekce po celem telesu. G me je poslala k dermatologu oz. sem sama prosila, naj mi da napotnico, saj je srbenje postajalo nevzdržno, ponoči je bilo najhuje. Tudi meni je pomagal mrzel tuš, drugo pa nič, pa sem probala vse mogoče mazila, celo puder v prahu in vse mogoče. Pa nič! Dermatolog je trdil, da je to alergija, vendar jaz še zdaj ne verjamem. Ker nisem jedla ali uporabljala nič drugega, kot ponavadi. Vsak dan sem hodla k dermatologu na inekcije, ki so mi malo olajšale srbenje, vsaj toliko, da sem lahko ponoči spala. Takoj po porodu so pikice, flekci in z njimi tudi srbenje prenehali. Me je pa že zdaj strah, da bi se mi ta srbeščica ponovila, ker je bilo zares nevzdržno! In še zdaj ne vem, od česa je to bilo, vendar alergija zagotovo ni bila, to sem sigurna. 

clock-img

28.04.2008, 08:44

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

to zaradi tega, ker nosim fantka in je povecana kolicina testosterona v telesu

Ma, kako pa zdravnica lahko reče kaj takega? user posted image

Močno srbenje kože je v nosečnosti lahko tudi znak odpovedi jeter.

Na oboje sem sama pomislila.

Razen, če ve, da je fantek, samo vseeno, malo hecna mi je ta njena izjava.

clock-img

28.04.2008, 10:12

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Srbenje je normalno v mejah normale zarad raztezanja kože. Da bi te zarad tega, ker nosiš fantka srbelo, slišim prvič. Lahko pa je tudi povezano z jetri.
Sama presodi, kako hudo je in če je treba, zahtevaj pregled jeter.

clock-img

28.04.2008, 12:45

clock-img

romy27

pencil-img

132

pozdravljena,

jst sm imela isti problem in dobila iste odgovore..pa ni bila ne alergija, ne fantek, ki ga ne nosim, ne diabetes ne perilo ne nic od tega...pri meni je bila hrana..pazi malo na mlecne izdelke (vsaj pri meni so bili vzrok za srbenje), kvas in sladkarije..ze po treh dneh ko sem se pazila je bilo boljeuser posted image

lp

clock-img

28.04.2008, 14:07

clock-img

Ayo

pencil-img

1607

Tud mene je vse srbelo, sem se praskala do krvi, uf!! Nic mi ni pomagalo, nobena krema.
Je pa minilo takoj po porodu user posted image

Rodila sem pa fantka user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem