Zato sem za dojenčka naši 3-letnici povedala šele v 5. mesecu nosečnosti. Je dovolj časa, da se veseli dojenčka, pa prihranjena ji je zmeda in razočaranje, če bi šlo kaj narobe...
Midva bi tudi počakala ampak mene je Ronja sama vprašala -
tisti dan, ko sem naredila test! Niti lubi še ni vedel! Niti se nisva prej pogovarjala pred njo o tem, da planirava naredit še enega - pa takrat naju je itak mal presenetilo vse skup (pač ne veš, če bo glih takoj ratalo, otroci pa vse takoj naprej povejo in nama ni blo glih že vnaprej za poslušat: "a vi boste meli pa še enega dojenčka", njega pa od nikoder ali pa "Pa sta vidva to ziher?" - ko je že, nimajo kaj

). In ona meni tisti dan (pa ni videla, da sem delala test, ker sem ga naredila ob 4h zjutraj, ko sem se zbudila od slabosti in takrat še ni bila budna). Nimam pojma, od kod ji to. Tisti dan sem še mutila, ker sem hotela najprej njemu povedat, potem sva ji pa povedala, nisem ji mogla lagat ves čas...
Ni bil pa potem noben tak problem, ko sem ji povedala za splav - da je bil dojenček bolan in je umrl in da morava naredit novega. Samo kar nekaj časa ni dojela, da ga ni - no, potem je pa itak že spet bil. Prav hudo pa nobeni ni bilo zato.