cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

starost ploda

clock-img

25.10.2007, 21:46

clock-img

Anonimen

Zdravo

Po UZ sem v 13 tednu nosečnosti in velikost ploda je 72mm.
Zanima me pa, če je možno da je dejanska starost ploda 11 tednov
in velikost prehiteva za 14 dni. Čeprav ginekolog na prvem pregledu ni
nič rekel, ampak imam občutek, da je plod star 11 tednov.
Kaj vi mislite je to možno ali je še prezgodnja nosečnost za takšno odstopanje.
Hvala za odgovore
Čao

clock-img

25.10.2007, 21:50

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Sugurno si noseča 13 tednov in ne 11, ker je plod prevelik za 11 tednov!
Kar se tiče odstopanj-do 20 tedna vsi plodovi rastejo po določenih tabelah-potem pa se začne rediti in rasti različno!

clock-img

25.10.2007, 21:51

clock-img

bina30

pencil-img

526

Meritve Uz kažejo vedno neke približke, tako, da se ne rabiš sekirat. Vse je pač odvisno od ploda, ali je pač malo večji ali manjši.

Jaz sem sedaj v 34t, na UZ pa pokaže 39t, ampak to ne pomeni, da sem 39t noseča, ampak, da je dojenček velik za 39t.

Mi pa je G rekel, da so vedno odstopanja za 2t gor ali dol.

clock-img

25.10.2007, 21:55

clock-img

eva1

pencil-img

4835

IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Meritve Uz kažejo vedno neke približke, tako, da se ne rabiš sekirat. Vse je pač odvisno od ploda, ali je pač malo večji ali manjši.

Jaz sem sedaj v 34t, na UZ pa pokaže 39t, ampak to ne pomeni, da sem 39t noseča, ampak, da je dojenček velik za 39t.

Mi pa je G rekel, da so vedno odstopanja za 2t gor ali dol.

ja ampak do 20 tedna teh odstopanj ni. oz če so, je plod starejši ali mlajši...kasneje pa se redijo odvisno od določenih dejavnosti-posteljice, dednosti....

clock-img

25.10.2007, 22:39

clock-img

pikica_30

pencil-img

486

Mene pa zanima, če katera ve, kje se na internetu da dobiti kakšne tabele o velikosti ploda po tednih?

Hvala!

clock-img

26.10.2007, 08:40

clock-img

hokejistka

pencil-img

905

Upam, da mi bo uspelo user posted image .

http://babymed.com/tools/

Za mere greš na First, second ali third trimester in tam vpišeš trajanje nosečnosti in potem ti ven vrže mere plodu.

clock-img

26.10.2007, 10:30

clock-img

sasa79

pencil-img

217

Anonimna, na tabeli, ki smo jo dobili v MŠ piše, da je rast ploda v 13 t, 7.4 cm in 23 g. Tako, da mislim , da si v 13 t, ker mere za 11 t. so 4.1 cm in 7 g.

Sreča... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo.

clock-img

26.10.2007, 11:50

clock-img

...Martina...

pencil-img

381

O mogoče še en primer kot moj.

Včeraj sem bila na NS pregledu, v 11t 4d in plodek velik samo 3,67 cm. G pravi, da sem kaj zgrešila in da sem v 10t 4d. Samo vsi izračuni po internetu, pri moji G. mi tega nobeden ni nič rekel drugače.

Hvala za pomoč, jih je primerov različnih v teh nosečnostih...

lp

clock-img

26.10.2007, 17:33

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zdravo

Po UZ sem v 13 tednu nosečnosti in velikost ploda je 72mm.
Zanima me pa, če je možno da je dejanska starost ploda 11 tednov
in velikost prehiteva za 14 dni. Čeprav ginekolog na prvem pregledu ni
nič rekel, ampak imam občutek, da je plod star 11 tednov.
Kaj vi mislite je to možno ali je še prezgodnja nosečnost za takšno odstopanje.
Hvala za odgovore
Čao

Tako se je mni zgodilo, ko sem bila user posted image  s hčerko. Na NS v 13t je bila velika skoraj 80mm in je rekel G, da sem sigurno več noseča. Zato so mi tudi prestavili pdp. Na koncu sem pa rodila 1 dan pred starim pdd-jem. Tako da ne oziraj se na te meritve, tvoj otroček je verjetno pač večji. Moja je bila dolga 56cm ob rojstvu. Je pač po očku.Sploh pa ne dovoli, da ti prestavljajo pdp, ker nima smisla.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem