writing-img

steptok bakterija

clock-img

14.05.2011, 20:55

clock-img

Anonimen

koliko vas je takih,ki ste se testirale za steptok in koliko vas je tistih,ki vam je zal da se niste?JE res,da j testiranje nesmisel,tako informacijo imam user posted image ?

clock-img

14.05.2011, 20:59

clock-img

mišk

pencil-img

2527

V prvi nosečnosti so mi jo odkrili čisto "po neumnosti", ker sem imela enkrat neko paniko, kao da mi voda odteka in so mi mimogrede še ta test neredili. In je bil pozitiven. Ob porodu sem dobila antibiotik, po porodu pa ga je dobila tudi hčerkica.

V drugo pa so mi avtomatsko naredili test (nesamoplačniški), ker sem jo imela v 1. nosečnosti, ampak je v drugi potem nisem imela.
Jst lahko rečem samo HB, da so mi naredili ta test, saj sem slišala že za preveč primerov, ki so se žalostno končali...user posted image

Če bom še kdaj noseča hočem ta test, pa naj bo samoplačniški ali ne.

clock-img

14.05.2011, 21:08

clock-img

Neycha

pencil-img

15

jaz sem mojega ginekologa prepričevala 30 tednov naj mi naredi test, ker je bila prijateljica pozitivna, pa mi ga ni hotel narediti. je rekel, da se ne splača... Ker sem vseeno vztrajala, mi ga je naredil in sem pozitivna.
Vem, da ob prihodu v porodnišnico dobiš antibiotik v žilo. ta bakterija je odraslim povsem nenevarna, ob otrokovem stiku z nožnico pa se prenese nanj, kar ima veliko negativnih posledic. test se dela v 38. tednu nosečnosti, ker bakterija v telesu ni prisotna ves čas in je lahko ob prezgodnjem testiranju rezultat negativem pa se bakterija kasneje pojavi.

clock-img

14.05.2011, 21:15

clock-img

Doll

pencil-img

1726

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

koliko vas je takih,ki ste se testirale za steptok in koliko vas je tistih,ki vam je zal da se niste?JE res,da j testiranje nesmisel,tako informacijo imam user posted image ?

Nisem se in ni mi žal

clock-img

14.05.2011, 21:32

clock-img

anju

pencil-img

2573

IZVIRNO SPOROČILO: Neycha

jaz sem mojega ginekologa prepričevala 30 tednov naj mi naredi test, ker je bila prijateljica pozitivna, pa mi ga ni hotel narediti. je rekel, da se ne splača... Ker sem vseeno vztrajala, mi ga je naredil in sem pozitivna.
Vem, da ob prihodu v porodnišnico dobiš antibiotik v žilo. ta bakterija je odraslim povsem nenevarna, ob otrokovem stiku z nožnico pa se prenese nanj, kar ima veliko negativnih posledic. test se dela v 38. tednu nosečnosti, ker bakterija v telesu ni prisotna ves čas in je lahko ob prezgodnjem testiranju rezultat negativem pa se bakterija kasneje pojavi.

bakterija je najbolj nevarna nedonošenčkom, torej bi bilo smiselno vedeti pred 38. tednom, če je prisotna. okuženih je pribl. 25% žensk, okužb novorojenčkov je glede na to malo. zato testa ne delajo avtomatsko. meni se kljub temu zdi zelo smiseln, v končni fazi se zgodijo hude stvari, čeprav malokrat.

clock-img

14.05.2011, 22:08

clock-img

tix

pencil-img

908

Meni so nardili test nesamoplačniški zaradi pogostih vnetij in raznih izcetkov, sama se nisem mislila dat, bil je pa neg 

clock-img

14.05.2011, 22:21

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.05.2011, 08:39

clock-img

alda

pencil-img

3570

Kar testiraj se!!!
Prvič mi je niso naredili in tudi porod je bil hiter -od predrtja mehurja do rojstva le slabih 50min.,
v drugo pa mi je voda odtekla spontano zjutro ob 7h-rodila pa šele ob pol polnoči, .
Sicer sem bila hospitalitirana že 9dni prej, pa mi testa niso naredili, pa tudi preventivne antibiotične zaščite mi ni dal zdravnik, tako da je bil sine cel dan izpostavljen bakteriji in posledično imel hudo sepso ob rojstvu.
samo sposobnosti pediatrinje se imamo zahvalit, da je takoj odkrila, da s fantom ni lih dobro in še preden so pršli prvi rezultati testov uvedla antibiotik in ga tako rešila. Na žalost dveh otrok prej niso mogli/ eno 3,mesca prej, eno pa 7dni za tistim/.
Tako da lej rajši plačaj test, saj ni nič takega-le vzorec vzamejo kot za Pap test, kot da doživljaš tisto agonijo, kot jo starši, ki se nam je rodil otrok, ki zaradi malomarnosti dohtarjev se že takoj mora boriti za življenje.

Streptokoka pa se ne da ozdravit,kot je ena zapisala: če se z njim okužiš ga imaš, le "zamrzne" se, če nima pogojov za preživetje,! Taka je razlaga mojega zdravnika, .
Jaz sem se z njim okužila v prejšnji službi, ko sem od otrok dobila škarlatinko in pristala na infekcijski!

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

clock-img

15.05.2011, 08:45

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

streptokok.

Jaz sem se dala testirat.

clock-img

16.05.2011, 17:04

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

16.05.2011, 17:11

clock-img

julijka11

pencil-img

515

IZVIRNO SPOROČILO: anju

IZVIRNO SPOROČILO: Neycha

bakterija je najbolj nevarna nedonošenčkom, torej bi bilo smiselno vedeti pred 38. tednom, če je prisotna. okuženih je pribl. 25% žensk, okužb novorojenčkov je glede na to malo. zato testa ne delajo avtomatsko. meni se kljub temu zdi zelo smiseln, v končni fazi se zgodijo hude stvari, čeprav malokrat.

kolikor vem, dobi vsaka nosečnica v primeru prezgodnjega poroda kar preventivno antibiotik, ravno tako, če se porod prične z odtekom vode

clock-img

17.05.2011, 07:19

clock-img

anju

pencil-img

2573

IZVIRNO SPOROČILO: julijka11

kolikor vem, dobi vsaka nosečnica v primeru prezgodnjega poroda kar preventivno antibiotik, ravno tako, če se porod prične z odtekom vode

nisem prepričana, sem ravna na rr prebrala žalostne primere, do katerih ne bi prišlo, če bi to veljalouser posted image

clock-img

17.05.2011, 11:15

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

18.05.2011, 21:51

clock-img

tybysy

pencil-img

165

Jaz sem se testirala. Za odvzem brisa iz nožnice in anusa sem plačala 15 EUR. Rezultat negativen.

Cimra v porodnišnici je bila pozitivna. Dobila antibiotik, hčerko pa so bolj pozorno spremljali in ji tudi vsak dan vzeli kri.

Testirala se bom tudi naslednjič, saj nič ne boli in ni nevarno za otroka. Pač en preventiven pregled več, zakaj pa ne, če nam je omogočen.

clock-img

24.05.2011, 23:02

clock-img

jk09

pencil-img

150

Jaz se bom testirala. Zanima pa me v katerem tednu naj bi se testirali in koliko časa se potem čaka na izvide. Namreč naročena sem na ponovni pregled ko bom že v 38. tednu. Mogoče bi bilo pametno, da to naredim kaj prej, če me slučajno kaj prehiti?

clock-img

25.05.2011, 09:56

clock-img

babika2

pencil-img

15

V prvi nosečnosti se nisem dala testirati za to bakterijo, v drugi pa so mi pri sprejemu v bolnišnico v 29. tednu vzeli tudi bris in test je bil pozitiven. Kljub temu, da sem imela nato v 39. tednu carski rez so mi pred njim v operacijski v infuzijo dali antibiotik.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem