writing-img

suh zrak v stanovanju

clock-img

22.10.2007, 14:04

clock-img

dana

pencil-img

1395

Ker se je začela kurilna sezona se je pri nas vlažnost v stanovanju spustila in je tam od 30 do 35%. Ne vem a je to še v mejah normale, pri tamalem pa že opažam napad kašlja. Zadevo rešujemo s tem da dajemo mokre brisače na radiatorje.

Sem pa nekje videla ene take podolgovate glinene posode, ki se jih obesi na radiator in še eno zadevo, ki pride pa na rešetke na vrhu radiatorja. Ne vem pa kje ti dve zadevi iskati??

clock-img

22.10.2007, 14:06

clock-img

Anonimen

Tiste obešanke nič ne pomagajo. Kupite si vlažilec pa pomožnosti še ionizator. Zelo fajn zadeva.

clock-img

22.10.2007, 14:33

clock-img

Anonimen

So dobre tudi posodice za na radijatorje,za ionizatorje pa ne vem kakšne vlažilce je včasih potrebno preveč odštet,kar si pa vsak ne more privoščiti.
Te podice pa dobiš v OBI-ju,ali pa Greš pogledat,sedaj je prav sezona tudi v vse druge trgovine,jaz sem jih kar pri Neckermanu naročila.

clock-img

22.10.2007, 14:52

clock-img

s.

pencil-img

639

Mi smo včasih v študentu med rebre radiatorja dali kar tetrapak embalaže, ki smo jim odrezali vrh in noter nalili vodo, pa še kakšno evkaliptovo olje, al pa kero drugo ( odvisno od situacije).
Poceni...in smešno...pogruntali pa smo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.10.2007, 16:17

clock-img

Anonimen

jaz sem tud probala s posodicami za na radiator pa ni nič pomagalo. Zdaj smo pa kupili vlažilec zraka pa je zrak v stanovanju super pa še tamal je nehal kašljat, tako da priporočamo,fajn zadeva,...

clock-img

23.10.2007, 08:07

clock-img

dana

pencil-img

1395

Hvala za odgovore. Katere (firma) vlažilce pa imate?

clock-img

25.10.2007, 21:29

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

velik pisker kuhanih kamilicuser posted image user posted image
pri nas je super preventiva in kurativa za bronhitična obolenja

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

clock-img

28.10.2007, 15:04

clock-img

Freeda

pencil-img

47

Nekaj časa smo uporabljali posode za na radiatorje, ampak so lahko nepraktične, sploh če kakšno prevrneš, kot sem jo jaz. Na e-bayu smo kupili vlažilec zraka in se res super obnese.

clock-img

29.10.2007, 20:44

clock-img

bini

pencil-img

1623

mogoče so vlažilci res dražja varianta, ampak ko enkrat vidiš kako pomaga pri kašlju oz. posledica je nekašelj user posted image , potem si rečeš, da bi dal tud več... no vsaj mi smo in v 2eh letih se je sigurno že amortiziral tist denar, ker praktično zadeva par mesecev (kurilno sezono) laufa vsako noč v eni ali drugi otroški sobi.

Svet je lep!!

clock-img

01.11.2007, 00:06

clock-img

prolet

pencil-img

134

jaz sem tud probala s posodicami za na radiator pa ni nič pomagalo. Zdaj smo pa kupili vlažilec zraka pa je zrak v stanovanju super pa še tamal je nehal kašljat, tako da priporočamo,fajn zadeva,...

se pridružujem tej izkušnji. mi imamo od Lanaform pa smo zaenkrat zadovoljni

clock-img

01.11.2007, 16:14

clock-img

zoom zoom

pencil-img

977

Kakšna pa je priporočljiva vlažnost v stanovanju?

clock-img

01.11.2007, 16:20

clock-img

Anonimen

Koliko pa so kaj cene? A se jih na e-bayu da dobit kaj ceneje?

clock-img

01.11.2007, 16:23

clock-img

zoom zoom

pencil-img

977

Jaz sem kupila vlažilec v Merkurju - De longhi, stal je 81€ in sem zelo zadovoljna, samo ne vem točno na kakšnp vlažnost naj naštimam (Trenutno je na 60%).

clock-img

01.11.2007, 16:27

clock-img

Anonimen

Jaz jih gledam tukaj.
Ma, sploh ne vem, kakšne cene so optimalne.user posted image

clock-img

01.11.2007, 16:52

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: zoom zoom

Kakšna pa je priporočljiva vlažnost v stanovanju?

Jaz imam hygrometer in piše normal med 40% in 70%.

clock-img

01.11.2007, 17:29

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Pri 60% vlažnosti v zraku smo imeli totalno vlažno stanovanje s plesnijo vred. Tako da hvala lepa.user posted image user posted image  Med 40 in 50% se da čisto lepo živeti za moje osebne pojme.
Spomnim pa se, ko smo imeli v stanovanju, kjer sem živela kot otrok načeloma zelo suh zrak, pa radiatorje so v blokih tiste čase hajcali na ful, - da je moja mami vse perilo pozimi sušila na radiatorjih - posušeno tik tak, zrak pa ok. V istem bloku je imela stara mama v stanovanju tiste obešanke, v katere vodo naliješ in je imela precej bolj suh zrak. Jaz bi priporočala brisače ali pa vlažilec zraka.
Mi je pa tolk hecno, ker smo mi imeli ravno oratno non stop užgano - namreč razvlaževalec - tisto se mi zdi veliiiiko hujša beda, če je prevlažno, kot tole, glede na doživeto.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem