writing-img

suha koža na obrazu

clock-img

06.12.2005, 13:22

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Saj vem, da sem nekaj podobnega že spraševala, ampak zdaj nima več toliko rdečih pikic kot jih je imel prej (kljub temu še vedno), ima pa ZELO suho kožo zlasti pod ustnicami..tako da je verjetno res od slinjenja in ker je tisti predel vedno moker, ima zdaj na tem mestu vedno suho kožo (se mu že prav malo lušči)..user posted image

S čim naj mu mažem??? Sem že probala s Bebival za obraz in Bubchen Wind und Wetter kremo, ki je prav za občutljivo in suho kožo, pa ne pomaga user posted image Ima katera kakšen predlog??? Mogoče Bepanthen ali kaj podobnega...
Bi morala zaradi tega h pediatrinji? Ne izgleda ravno kritično, kljub temu bi se tega rada znebila...

Aja, stanovanje pa non stop zračim, pa tudi ven hodimo in ga tudi za ven namažem s kremo...

HELP!

B.

clock-img

06.12.2005, 13:26

clock-img

lex

pencil-img

6532

Probaj z kremo, ki ima zraven ribje olje - je bolj mastno. Mi v vtrcu jih mažemo s tem ali pa Bepanthenom.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

06.12.2005, 13:29

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Lex, se ta krema (z ribjim oljem) kar kupi v lekarni brez recepta??? 

clock-img

06.12.2005, 13:36

clock-img

alisia

pencil-img

20

Mojauser posted image ima tud fuuul občutljivo kožicouser posted image  in mi je zdravnica rekla naj uporabljam Lipocremo, res je ful dobra.user posted image Kupi se jo v lekarni.

Lpuser posted image user posted image user posted image

clock-img

06.12.2005, 13:40

clock-img

ninocka

pencil-img

3080

Jst ga tud z riboderminom mazem (dobis v lekarni brez recepta), je ful masten in ma potem lepo,  mehko kozo. Glupo je edino, ker ce se zacne kaj repenct in dret, ful zasvica zarad te kreme user posted image
So ga pa z njo ze v porodnisnici mazali, je vedno prisel k men tko lepo disec po ribicah user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

clock-img

06.12.2005, 13:42

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Tudi pri nas se je Ribodermin dobro obnesel,uporabljala sem ga skoraj do prvega leta starosti.

clock-img

06.12.2005, 15:10

clock-img

mimica

pencil-img

354

Najprej sem ga mazala s kremo od Bubchen wind und wetter, ki je bila sicer OK, ampak naši koži ni pomagala, saj je dobil zelo suho kožo ( kazalo je na dermatitis ). zdravnica nam je najprej dala eno kremo, s katero smo lahko mazali le 4 dni, nato pa nam predlagala da naj uporabljamo Bepanthen kremo, ki je super.

clock-img

06.12.2005, 15:50

clock-img

Badeja

pencil-img

223

Jaz ti svetujem Bepanthen mazilo za nego kože, nam full pomaga.

clock-img

06.12.2005, 16:16

clock-img

soncek&luna

pencil-img

1589

jaz sem ravno vceraj sprasevala pediatra in mi je svetoval  Bepanthen....

Mami, pika moja!

clock-img

07.12.2005, 21:59

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

Mi imamo isto težavo, pa me zanima Bepanthen krema ali mazilo, ker to sta dve razalični zadevi. Katero uporabljate za obraz.

clock-img

07.12.2005, 22:28

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Cappy, danes je Tomaž v lekarni dobil Bepanthen MAZILO in zdaj glih berem kaj piše: - med drugim, da je za nego suhe kože
- pordelo kožo in plenični izpuščaj pri dojenčkih
- boleče in razpokane bradavice na dojkah pri doječih materah
- manjše opekline in odrgnine...

Suha koža, odrgnine in ragane na koži: Bepanthen mazilo nanašajte v tankem sloju na suho kožo, odrgnine in ragade, 1x ali večkrat na dan, kolikor je potrebno.

Nič ne piše, da je POSEBEJ za obraz, je pa definitivno za nego dojenčkove kože... Jaz sem mu danes že namazala - ti javim kakšni bodo rezultati..

clock-img

07.12.2005, 22:30

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Aha, piše samo, da ima Bepanthen mazilo za razliko od Bepanthen kreme večjo viskoznost in ga je težje nanašat na kožo in ga je zato treb ananašat na neporaščeno kožo... Po nanosu preprečuje  stik zdravljenje površine z vodo (ali sečem) - to kar v bistvu jaz želim doseči, ker se toliko slini in je vedno moker na bradici...

clock-img

08.12.2005, 10:01

clock-img

Meceno

pencil-img

1208

Jaz Taro mažem že od poletja, ampak samo tam kjer ima pordelo oz razdraženo kožico, ...pod bradico, ritki,...
Edino kar nikjer ne piše, sem pa izvedela na predavanjih da se mazile ne uporablja več kot pet dni, če ni nič boljše po petih dneh potem ukinit oz zamenjat oz k zdravniku.
Se pravi,...jaz jo mažem pet dni 3-4 krat na dan,...poizkušamuser posted image da se vsaj 10min ne tišči nap. kaj v usta, poskrbim da sline brišem čim večkrat,...čeprav,...
Potem pa vsaj teden dni nič ne mažem in potem samo kakšen dan ko je res hudo,...tako jaz,...drugače pa uporabljam ker ima suho kožo, kremo od niveje Wind&Wetter

Lp

clock-img

08.12.2005, 20:33

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Meceno, nam Wind unde Wetter ni kaj pomagala...

Pa res NIKJER v navodilih ne piše, da bi se smelo mazat le par dni user posted image

Včeraj sem mu namazala 1. in danes je 1A!! user posted image Ful super deluje! Ženske hvala za nasvet!! user posted image

clock-img

08.12.2005, 23:11

clock-img

figa

pencil-img

39

Moji user posted image  se najbolj obnese Aventova Magic krema.

clock-img

09.12.2005, 09:12

clock-img

Meceno

pencil-img

1208

Bobek05,...nam tudi ni nič pomagalo niveja, je bila kožica še vedno vneta,...ampak pazi pri Bepanthen le to da mažeš samo tam kjer je koža vneta,...jaz sem jo tudi tu in tam po ličkih pa ji je preveč izsušilo kožico, to mazilo preveč suši.

Lp

clock-img

09.12.2005, 09:33

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Kak to misliš, da preveč izsuši???? user posted image Če ni ravno v tem point, da je bolj mastna in da zato tak hitro da porihtat suho kožo user posted image  

clock-img

09.12.2005, 14:32

clock-img

mišek

pencil-img

108

Drži se ene kreme, sam ne probavat nevem koliko krem, ker s tem boš še naredila slabše. Glede na tp da je dojenčkova koža občutljiva ti priporočam NAVADNO HLADILNO MAZILO. Maži ga večkrat na dan, posebej pa ko greš ven.

Lp

clock-img

10.12.2005, 09:37

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Bepanten mazilo NE SUŠI kože, ampak jo VLAŽI!!!
Meni je pediatrinja rekla, da ko bo imela suho kožo, naj jo namažem z Bepanten mazilom, vendar nikoli po celem telesu naenkrat, da ne pride do alergične reakcije. Je rekla, da en dan obrazm drugi dan trebušček...če je suha koža po celem telesu....če je pa samo po obrazu, pa lahko mažeš celoten obraz.

Neja ima suha lička, pa sem jo z Bepantenom samo 2x namazala, pa je že vredu, tako da jo zdaj mažem s kremo od Bubchen Wind&Wetter...ko bo pa spet suha koža postala, pa namažem z Bepanten mazilom. Jaz malo kombiniram.

clock-img

11.12.2005, 13:44

clock-img

tincci

pencil-img

1430

naša ima pa ful suho kožp po čelu in okrog obrvi... mogoče so temenca, kaj pa vem. Sem razmišljala, da bi jo z mandljevim oljem malo namazala, je katera probala? Drugače bom pa z bepanthenom...

clock-img

11.12.2005, 22:44

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

To sem se jaz tudi že spraševala, glede na to, da je mandljevo olje MASTNO... 

clock-img

12.12.2005, 19:04

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Jaz sem z njim mazala tiste bele mozoljčke po obrazu (t. i. milia), pa jih je ful manj. Tudi za pregibe ga uporabljam, se mi zdi fajn...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem