writing-img

sveže začimbe

clock-img

27.07.2007, 14:57

clock-img

babylove

pencil-img

2473

Če kdo uporablja sevže dišavnice, me zanima, če so kakšna priporočila, kje je najbolje trgati liste, da se rastlina ohrani čimdlje. Ali samo vršičke, ali vejico tam, kjer gre iz stebla, ali pač kar pride pod roko?

clock-img

27.07.2007, 16:25

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Za katero začimbo te zanima?

Jaz delam tako:

bazilika - trgam vršičke in potem požene še več vršičkov; občasno pa porežem tudi vse cvetove
majaron - trgam pri tleh posamezne poganjke in ko hoče iti v cvet porežem celotno rastlino, da požene na novo
drobnjak- režem pri tleh; pomladi bilke s cvetki redno trgam
peteršilj- trgam cele vejice, občasno porežem cele rastline, narežem in zamrznem za zimsko uporabo.

Po moje je fora, da rastlini ne pustiš, da cveti. Čimvečkrat jo reži in bolj bo rasla.user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

clock-img

27.07.2007, 16:42

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

To sem tudi sama hotela vprašat v zvezi z baziliko, kajti jaz ji trgam ta največje liste, pol je pa smešna, ker ima golo dolgo steblo.
Torej, bom trgala vršičke!

Jaz drugih dišavnic nimam, razen drobnjaka, ki ga režem pri tleh.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

28.07.2007, 08:57

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

To sem tudi sama hotela vprašat v zvezi z baziliko, kajti jaz ji trgam ta največje liste, pol je pa smešna, ker ima golo dolgo steblo.
Torej, bom trgala vršičke!

Jaz drugih dišavnic nimam, razen drobnjaka, ki ga režem pri tleh.

tudi jaz liste trgam, pa povečini se mi potem posušiuser posted image oz rabi sto let, da spet kaj požene, prej jo vržem proč, pa drugo kupim. Edino, ko sem jih sama posejala, tiste pa so dolgo vzdržale, pa hitro zrasle nove. so bile bolj trpežne, kot kupljeneuser posted image .

clock-img

28.07.2007, 13:01

clock-img

Enolla

pencil-img

900

Letos prvič imam čudovito baziliko, ko ji trgam vršičke in ne pustim, da cveti. Ostala leta se je obnašala tako kot pravi Mišek. Drobnjak režem pri tleh, ostale dišavnice pa po vejicah.  

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem