writing-img

tablete tifol

clock-img

28.01.2013, 13:07

clock-img

Kimmie

pencil-img

2

pozdravljene, rada bi vas prosila, za važno informacijo. S fantom si želiva otroka, in ko mi je prijateljica svetovala naj pričnem z jemanjem tablet tifol. 5.januarja sem imela zadnji dan konec menstruacije, ko sem 9.ga začela z jemanjem teh tablet, pa sem ponovno začela krvaveti. potem ko sem vse pojedla, sem imela še 2 dni krvavenje. tri dni nazaj, pa sem jih ponovno kupila in jih spet začela jemati isti dan, pa se mi je krvavenje ponovilo. je s tem kaj narobe? bi jih morala nehati jemati, ker mi mogoče telo ne sprejme teh tablet?

hvala za odgovor. user posted image

clock-img

28.01.2013, 14:50

clock-img

Anonimen

Najbolje, da vprašaš dr.Pušenjaka: http://med.over.net/forum5/list.php?19

clock-img

28.01.2013, 15:18

clock-img

Anonimen

Če jaz prav razumem, so tablete tifol itak samo vitamini, ki jih sicer dobiš tudi z zelenjavo ipd, tako da pomoje nebi smeli imet nobenega vpliva na M in ti jo meša kaj drugega... si mogoče ravno prenehala s kt ali kaj podobnega?

clock-img

28.01.2013, 16:15

clock-img

Kimmie

pencil-img

2

prenehala sem z KT, že septembra 2012. in mi res ni jasno, kako lahko začnem krvaveti, par dni po redni menstruaciji in to že drugi dan po prvih dveh tabletkah.

< Sporočilo je popravil Kimmie -- 28.1.2013 16:16:08 >

clock-img

28.01.2013, 20:12

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

tifol vsebuje folno kislino ki je = vitamin B9. ta pomaga pri zgodnjem razvoju zarodka, da se določenim zelo drastičnim deformacijam plodu izognemo. zdej, močno dvomim da bi ti en vitamin škodil. razen če nisi zdrava in bi določene zadeve, ki zdravega človeka krepijo, tebe naredile bolano.
pokliči svojo ginekologinjo in vprašaj. ne vem zakaj ne, stane te samo nekaj telefonskih impulzov..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 28.1.2013 20:13:35 >

clock-img

29.01.2013, 09:27

clock-img

Anonimen

kaj pa če kupiš kakšne druge tablete s folno? npr. Elevit ali Femibion...?

clock-img

29.01.2013, 09:32

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kimmie

pozdravljene, rada bi vas prosila, za važno informacijo. S fantom si želiva otroka, in ko mi je prijateljica svetovala naj pričnem z jemanjem tablet tifol. 5.januarja sem imela zadnji dan konec menstruacije, ko sem 9.ga začela z jemanjem teh tablet, pa sem ponovno začela krvaveti. potem ko sem vse pojedla, sem imela še 2 dni krvavenje. tri dni nazaj, pa sem jih ponovno kupila in jih spet začela jemati isti dan, pa se mi je krvavenje ponovilo. je s tem kaj narobe? bi jih morala nehati jemati, ker mi mogoče telo ne sprejme teh tablet?

hvala za odgovor. user posted image

Jih pač nehaj jemat,saj ne bo nič narobe. pač speti sam da dajete denar. farmacija že ve kako igrati na strune da bodo nosečke vse kupovale.
mateyka,četudi tifol jemčješ ,to ne pomeni da otrok ne bo dobil bifido ;)

clock-img

30.01.2013, 10:01

clock-img

Shana86

pencil-img

878

Ne, ne pomeni, ampak zelo zmanjša možnost. Si že videla otroka s spino bifido? Vredno preprečiti za tistih par evrov...

Sicer je pa bolj smiselno jemati Femibion z aktivno obliko folne - če že nimaš encimov za pretvorbo folne iz hrane, ti tudi neaktivna oblika v Tifolu nima kaj pomagati. Če se že odločiš za tifol in se ti zdi, da ti škodi, je mogoče res vseeno, če se potrudiš pojesti več hrane s folno - če se prav spomnim, jo imajo npr. pomaranče veliko. Malo poguglaj.
In pa dvomim, da lahko vitamin vpliva na krvavitev. Hormoni po prenehanju KT lahko začnejo nagajati tudi šele po več mesecih. Si klicala G, vprašala Pušenjaka? Se krvavitev pojavi po SO? Imaš kratke cikle in je možno, da gre že za ovulacijsko krvavitev?

clock-img

30.01.2013, 10:12

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Shana86

Ne, ne pomeni, ampak zelo zmanjša možnost. Si že videla otroka s spino bifido? Vredno preprečiti za tistih par evrov...

Sicer je pa bolj smiselno jemati Femibion z aktivno obliko folne - če že nimaš encimov za pretvorbo folne iz hrane, ti tudi neaktivna oblika v Tifolu nima kaj pomagati. Če se že odločiš za tifol in se ti zdi, da ti škodi, je mogoče res vseeno, če se potrudiš pojesti več hrane s folno - če se prav spomnim, jo imajo npr. pomaranče veliko. Malo poguglaj.
In pa dvomim, da lahko vitamin vpliva na krvavitev. Hormoni po prenehanju KT lahko začnejo nagajati tudi šele po več mesecih. Si klicala G, vprašala Pušenjaka? Se krvavitev pojavi po SO? Imaš kratke cikle in je možno, da gre že za ovulacijsko krvavitev?

Nekoč nismo imeli pojma o potencialnem pomeni folne kisline in so se vseno otroci rojevali živi in zdravi. V resnici lahko folna kislina prepreči 3 od 4 primerov nezaraščene hrbtenice pri plodu, vendar ne smemo pozabiti, da se to itak zgodi le 1x na cca. 1000 porodov. Če torej folno kislino jemljete ali ne, bistvene razlike ne bo.
Kopirano z Pušenjakovega foruma

clock-img

30.01.2013, 11:52

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

jaz bi raje jemala ene izi vitamiske tablete (z malo fone že not) in veliko sadja ter zelenjave - po moje je to dovolj.

clock-img

31.01.2013, 14:34

clock-img

Shana86

pencil-img

878

Statistično se res ne izplača, če pa gre kaj narobe, pa vsaj jaz rada vem, da sem naredila vse, kar sem lahko. Ker imamo že tako ali tako zelo malo vpliva na vse skupaj... Smo si pač različne.

clock-img

11.03.2013, 11:17

clock-img

littlestar5

pencil-img

34

Živjo. Zaradi načrtovanja nosečnosti že od oktobra jemljem Tifol, po predlogu ginekologa. Nosečnosti še ni, oz. sem pravkar imela spontani splav v 6 tednu. Saj nima biti kaj narobe, da ga že tako dolgo jemljem, ali pač? Kaj menite?

clock-img

11.03.2013, 15:15

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: littlestar5

Živjo. Zaradi načrtovanja nosečnosti že od oktobra jemljem Tifol, po predlogu ginekologa. Nosečnosti še ni, oz. sem pravkar imela spontani splav v 6 tednu. Saj nima biti kaj narobe, da ga že tako dolgo jemljem, ali pač? Kaj menite?

ne.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem