writing-img

teža novorojenčka

clock-img

26.06.2008, 22:32

clock-img

petra123

pencil-img

30

Naša punčka je imela odpustno težo 3400g, danes pa je njena teža 3860- stara je 25 dni. doji se na 3 -4 ure, lepo spi, ne joka skoraj nič, pa vendar ne vem ali se je zredila dovolj. Na obrok poje od 50 -100ml
lp

clock-img

26.06.2008, 22:34

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Če ne joka in lepo spi, potem zagotovo ni lačna. Ne skrbiuser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

26.06.2008, 22:35

clock-img

Anonimen

Naša punčka je imela odpustno težo 3400g, danes pa je njena teža 3860- stara je 25 dni.

To pomeni, da se je v 21-ih dneh zredila 460g oz. v enem mesecu bi to bilo slabih 700g. Meni se zdi dovolj.

clock-img

26.06.2008, 22:39

clock-img

buček

pencil-img

143

dovolj, dovolj... mi smo se redili nekje od 500-700 na mesec in to je čisto dovolj.... ne skrbi

clock-img

26.06.2008, 22:46

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Prve mesece naj bi se redili od 20 do 30 gr na dan, tako da je to čisto dovolj.

clock-img

27.06.2008, 16:40

clock-img

karamelam

pencil-img

77

Mene pa skrbi v drugo smer... Moja je bila danes na prvem pregledu in ima 4650g, rodila se je z 3470g, odpustna teža pa je bila 3260g.
Pediater ni nič rekel da je to absolutno preveč, rekel pa je da se redi enkrat več kot povprečni novorojenčki - cca 50g/dan. Je izključno dojena, dojim jo pa takrat ko hoče. Ponoči je  1x, včasih dvakrat, popoldne bi pa včasih jedla na pol ure. Včasih se mi zdi kot da sem ga nekje polomila pri dojenju. Duda pa ne zaleže kaj dosti, ker takoj ugotovi, da nič ne priteče ven. Kaj svetujete? 

clock-img

27.06.2008, 16:44

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Če jo dojiš, potem se nimaš kaj sekirat da se redi preveč.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

27.06.2008, 19:15

clock-img

butt3rfly

pencil-img

647

eni pediatri znajo tako paniko povzročit pri starših, da adijo. pa mende ja ne boš malemu omejevala dojenja, ker bi se ti zdel pretežek. daj mu toliko, kolikor sam hoče. jst mam istega debeluščka doma. in ker se zdaj na veliko plazi in miga, se mi včasih kar zazdi, da bo pa zdej bošček še shujšal, pa da bi mogu mal več dobitiuser posted image

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

clock-img

27.06.2008, 23:36

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

IZVIRNO SPOROČILO: karamelam

Mene pa skrbi v drugo smer... Moja je bila danes na prvem pregledu in ima 4650g, rodila se je z 3470g, odpustna teža pa je bila 3260g.
Pediater ni nič rekel da je to absolutno preveč, rekel pa je da se redi enkrat več kot povprečni novorojenčki - cca 50g/dan. Je izključno dojena, dojim jo pa takrat ko hoče. Ponoči je  1x, včasih dvakrat, popoldne bi pa včasih jedla na pol ure. Včasih se mi zdi kot da sem ga nekje polomila pri dojenju. Duda pa ne zaleže kaj dosti, ker takoj ugotovi, da nič ne priteče ven. Kaj svetujete? 

Meni so rekli, da se povprečno redijo od 20-50g, tako, da ga je vaš pediater mal mim usekal. Ne sekiraj se, saj se bo upočasnila takšna rast.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

27.06.2008, 23:59

clock-img

massylou

pencil-img

539

Vsak otrok po svoje.
Mi smo v prvem tednu v enem vikendu (petek-ponedeljek) pridelali dobrih 300g, ne vem sicer, od kod, potem pa enkrat ful "premalo"...
Vse je povprečje in vsako dete je drugačno. Enkrat zagon rejenja in rasti, drugič zopet glih za glih. Eni so stalno bajski, drugi suhci, tretji spet  nekaj vmes.
Če spančka, se normalno vede in se ustaljeno doji, te nima kaj skrbet.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem