IZVIRNO SPOROČILO: drum
Težava zarad katerih trpi mnogo zakonov. Vsaj moje izkušnje so take, po pripovedovanju prijateljev drugje ni dost drugače. No, verjetno obstajajo izjeme.Imam občutek, da ko ženske dobite svoje, bi nas najraje poslale nekam. V biološkem smislu smo končali svojo nalogo. Vse skupaj me spominja primer iz živalskega sveta, ko črna vdova požre svojega samca.
Mislim da je večina problemov izvira ravno iz pomanjkanja seksa. Potem nastopijo problemi še drugje.
Za pomankanje želje po seksu so krivi hormoni, ali njihova kombinacija. Od tod tudi zmanjšanje libida pri jemanju KT. Za libido je odgovoren testosteron, ki je moški hormon.
Ne vem če sem ti kaj pomagal, v bistvu je bolj razmišljanje naglas.
Imaš prav, po svoje, strinjam se s tistim prvim delom - da moški po oploditvi opravi svoje delo. Samo to je izgovor le pri enem delu žensk. Kar se tiče testosterona, se podpišem pod Čupko, estrogen je glavni "krivec", kar je lepo vidno v meni, ko količina tega hormona zelo pade in ženske dobijo bolj moško podobo telesa (trebušček, poteze obraza se spremenijo, nožnica se neha vlažiti, libido pade na nulo). Estrogen ima zelo močan vpliv, pri meni je delovnaje hormonov zelo očitno skozi mesec - kdaj me meče in kdaj ne

. Samo moj dragi se ne pritožuje, torej je še vedno na dovolj visoki ravni

.
Sicer pa je za pomanjkanje libida pri ženskah po moje največ v utrujenosti in v glavi.
Meni ni problem, lahko cel dopoldan razmišljam o telovadbi z možem, ampak bom zvečer tako utrujena, da bom padla v posteljo, kljub želji po intimi. Preporsto ne zmoreš več in čutiš, da od bioloških potreb bolj rabiš zadovoljiti potrebo po spanju kot po seksu. In potem je večni problem, ker večina žensk možem ne zna razložiti, da so preobremenjene, večina moških pa misli, da si ženke izmišljujejo. Napaka v komunikaciji. Pa ne, da moški ne bi bili utrujeni, saj smo vsi, sodoben tempo življenja je zelo stresen, pomanjkanje časa,... zato je fajn narediti klik v glavi (pri ženski in moškemu), da bodo neoprani perilo, nepomita posoda in prah na policah komot počakali, odnos do bližnjih pa ne. to vključuje tudi intimo s partnerjem - biti sposoben vzeti si čas zase in za partnerja. Saj se ne gre samo za seks, tudi pogovor, nežnsot, stiskanje,... pride tu v kompletu. Sicer hitro začneš živeti eden mimo drugega.
Glava.... ah, to pa je prekletstvo žensk

. Pri ženskah telo funkcionira tako, da se glavna želja po seksu konstruira v naših možganih. In če ženska ni za stvar, pa če jo še takosrbi spodaj, potem seksa pač ne bo. Zato tudi problemi z doživljanjem orgazma ipd. Če ženska ni zadovoljna s svojim telesom, potem se ne bo mogla sporstiti, ne bo mogla sredi kuhanja kosila razmišljati o sebi kot o seks bombi, ker bo preveč časa namenila celulitu in strijam... in potem to postane en brezvezen vzorec, s katerim sam sebi jemlješ spolno privlačnost in seveda ni libida. Večina svoj izgled povezuje s svojo privlačnostjo, pa nimata eden z drugim nobene veze. Zadovoljna ženska ne bo na odvečne kile niti pomislila, izžarevala bo karizmo in bo privlačna četudi bo imela 100 kil. Lahko pa ima ženska popolno manekensko postavo, ampak če ne bo zadovoljna v svojem telesu, če ga ne bo sposobna sprejeti kot lepega, kakšnoliko že je, potem pač sama ne bo sebe videla kot lepe, ne bo karizme, ne bo želje, ne bo seksa, ker sebe ne dojema kot lepo in privlačno. In potem počasi nehaš razmišljat o seksu. In tudi ko/če seksa, tričetrt časa razmišlja o svojem telesu, ne mroe se sprostiti in dejanskega užitka ni. Potem pa smo spet v tistem začaranem krogu. Psiha.
Pa še ena stvar: več ko seksaš, večkrat hočeš. Tako da je potrebno mašinco spraviti v pogon

, potem pa gre.
KT zmanjšujejo libido, ampak bi tu zraven rekla, da niso edini krivec, so pa dodatni faktor. Če je že itak malo libida, potem ga bo še manj, pa še vse drugo zraven.