writing-img

težave z lulanjem

clock-img

09.03.2012, 10:22

clock-img

dps1

pencil-img

229

še ima katera težave z otrokom, da ne uspe pravi čas do wc-ja in ima malo mokre hlačke? ne  vemo kako rešiti zadevo. hodi v prvi razred, čez počitnice je vse bp, ko ni počitnic, ni ok. se pogovarjamo, če je kaj narobe v šoli, karkoli, pa ne najdemo vzroka. dogaja se samo čez dan. izgovorov za mokre hlačke pa je milijon.

sem že vprašala zdravnico, pa ni polagala neke pozornosti na to.

kako ste rešile zadevo? hvala za vsak namig.

clock-img

09.03.2012, 10:33

clock-img

tehnofil

pencil-img

3160

IZVIRNO SPOROČILO: dps1

Ni nujno da gre za fiziološko motnjo.

Majhni otroci se tako zamotijo, da z lulanjem čakajo čisto do konca in potem jim uide. Pač se vaš bolj pogosto tako vživi, da lulanje ignorira. Našemu se je to zgodilo le nekajkrat, tudi doma.

clock-img

09.03.2012, 11:41

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Naša tamala ima te probleme. Stara je 3 leta, plenic nima od 2,5 let in zdej ima obdobja, ko niso hlačke nič mokre in obdobja, ko ji vsakič malo uide in skoz menjamo hlačke.

clock-img

09.03.2012, 15:54

clock-img

divna

pencil-img

214

Tudi pri našem se je to parkrat zgodilo. Ker sem učiteljico poznala in sva bile v kontaktu in ona ni opazila nekih posebnosti, sem prišla do ugotovitve, da med odmorom ni šel na wc, ker je imel "pomembnejšo" delo, med poukom pa tudi ni šel. Rezultat? Mokre spodnjice. No, kasneje je ugotovil, da se je tudi igrati boljše, če ga ob tem ne tišč lulat in je na začetku odmora najprej hitel na wc.

lp

clock-img

09.03.2012, 18:13

clock-img

ticika

pencil-img

108

isto je pri našem 5,5 letniku, vse drugo je pomembnejše. Ponoči gre normalo lulat, čez dan pa včasih - ne vedno- zamenja gatke tudi po 4x.
Zadnjič pa je bil njegov komentar, ko sem ga spraševala zakaj so spet gate mokre (igrali smo človek ne jezi se): ja mami no, igra je zanimivejša kot lulanje!!user posted image niti huda nisem mogla bit, ker sem se preveč režala.

Imam dva prekrasna sončka, ki mi sijeta in polepšata vsak dan.

clock-img

12.03.2012, 10:16

clock-img

Ajra RR

pencil-img

705

IZVIRNO SPOROČILO: dps1

še ima katera težave z otrokom, da ne uspe pravi čas do wc-ja in ima malo mokre hlačke? ne  vemo kako rešiti zadevo. hodi v prvi razred, čez počitnice je vse bp, ko ni počitnic, ni ok. se pogovarjamo, če je kaj narobe v šoli, karkoli, pa ne najdemo vzroka. dogaja se samo čez dan. izgovorov za mokre hlačke pa je milijon.

kako ste rešile zadevo? hvala za vsak namig.

O težavah z lulanjem je pisala že tale strokovnjakinja, lahko malo pogledaš med odgovori, lahko pa ji anonimno zastaviš vprašanje in ti bo dala kak nasvet. Odgovori hitro. Tukaj jo najdeš: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/dr-sasa-poljak-lukek_43

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem